Mijn plan voor het opstarten van een webshop was snel bedacht. Ik was al een tijdje bezig met het haken van knuffels. Ik had inmiddels best veel knuffels liggen. Deze werden allemaal gepromoot via mijn Facebook en Instagram account. Maar ik wilde heel graag groeien en er meer uithalen. Ik vind mijn werk niet leuk en ik hoop dat ik ooit genoeg verdien aan de verkoop van mijn knuffels en andere producten. Daarom besloot ik dat ik ook echt een webshop nodig had. Dan konden potentiële klanten mij gemakkelijker via Google vinden en de knuffels met gemak bestellen. Via vrienden had ik over Magento gehoord. Dit systeem wordt vaker gebruikt om grotere webshops mee te bouwen. Ik had de ambitie om snel te groeien, dus ik besloot om mijn webshop via Magento te bouwen. Na wat informatie ingewonnen te hebben, ben ik gestart met de bouw van mijn webshop. Maar alleen al de installatie vond ik teveel moeite. Techniek en computers zijn niet echt mijn favoriete dingen. Via mijn broer kreeg ik het advies om Magento hosting aan te schaffen. Magento hosting helpt om Magento te installeren waardoor het allemaal veel gemakkelijker is om een webshop te bouwen. Via Google heb ik wat pakketten en prijzen vergeleken. WebRuimte Hosting sprak mij het meeste aan. Ze hebben drie verschillende Magento hosting pakketten:

  • Starter;
  • Extra;
  • Groot.

Ik had er natuurlijk helemaal geen verstand van en ik wist niet eens wat voor mijn webshop belangrijk zou zijn. Op advies van WebRuimte Hosting heb ik het Starter pakket aangeschaft. Als mijn webshop zou groeien, kon ik altijd gemakkelijk overstappen naar Extra. Bij WebRuimte Hosting hadden ze meteen door dat ik geen enkele kennis had van websites en Magento. Ze gaven me daarom het advies om Websitemaker te gebruiken. Met websitemaker kun je eenvoudig een webshop bouwen zonder maar enige kennis te hebben van techniek. Je kunt kiezen uit meer dan 190 verschillende templates. Voor mij was het al snel duidelijk dat dit mij heel veel bloed, zweet en tranen zou besparen. Dus ik besloot om Magento hosting Starter met Websitemaker aan te schaffen.

Magento hosting heeft nog veel meer voordelen

De dag waarop ik Magento hosting had aangeschaft, stond mijn webshop al online. Het was heel eenvoudig om bij Websitemaker in te loggen en een template uit te kiezen. Ik had al aardig in mijn hoofd wat ik qua stijl wilde en ik had snel een template gevonden die daarbij past. Websitemaker maakt het echt heel simpel om een webshop te bouwen. Ik hoefde alleen de kleuren, afbeeldingen en teksten aan te passen. De afbeeldingen had ik allemaal al omdat ik alles via social media had gedeeld. Met behulp van Magento hosting had ik mijn webshop dus letterlijk binnen 1 dag staan. Ik had niet verwacht dat dit mogelijk was. Via WebRuimte Hosting werd ik op de hoogte gesteld van alle andere voordelen die Magento hosting biedt. Mijn webshop werkt ontzettend snel. Dat komt omdat WebRuimte Hosting over de nieuwste technieken beschikt. Daarnaast werd mijn webshop voorzien van een SSL certificaat. Uiteraard had ik daar nog nooit over gehoord. Maar blijkbaar heb je deze als webshop eigenaar echt nodig voor de veiligheid van de shop. Bij WebRuimte Hosting zit een SSL Certificaat standaard in het pakket dus ik kon deze meteen aanvragen. Daardoor kwam mijn webshop ook nog eens hoger in de zoekresultaten van Google.

Geweldige service

Door de geweldige service van Webruimte Hosting was de hosting voor mijn webshop eenvoudig en snel geregeld. Magento hosting en de Websitemaker hebben mij een hoop werk bespaard. Nu kan ik me fijn op mijn webshop gaan richten en mijn droom najagen: leven van mijn webshop.