Zodra je een overeenkomst sluit met een andere partij en afspraken maakt, dan is er vaak sprake van een contract. In dit contract worden dan ook verschillende zaken opgetekend, zodat de afspraken zwart op wit staan. Mocht één van de twee partijen vervolgens een afspraak overtreden, dan kan men verwijzen naar het contract om de partij terug te fluiten. Maar een contract is niet zomaar een papiertje waar je enige afspraken opschrijft. Een contract is een juridisch bindend formulier en als zodanig is het niet onverstandig om een advocaat contractenrecht in te schakelen op het moment dat je een contract wilt opstellen. Ook is het een goed idee om bij een ingewikkeld en langdradig contract even een advocaat contractenrecht inschakelt, zodat je zeker weet dat je geen wurgcontract tekent. Soms staan er verbogen dingen in een contract via de zogenaamde kleine lettertjes en je wilt natuurlijk niet iets tekenen waar je later spijt van krijgt. Soms staan er ook absurde dingen in een contract die er helemaal niet in mogen staan. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld een boete krijgt opgelegd als je bepaalde dingen wel of niet doet en dat deze boete in een contract staat vermeld. Het is echter de vraag of de wederpartij het recht heeft om boetes uit te schrijven. Dat wil niet zeggen dat je daarom dus het verboden gedrag moet uitvoeren, maar het geeft wel een indruk van legaliteit van het contract. Zelf heb je daar misschien niet zo snel erg in. Vooral als het een officiële instantie is met een zekere autoriteit, dan ben je snel geneigd om het contract serieus te nemen. Een advocaat contractenrecht kan je echter direct laten weten of het contract rechtsgeldig is en of je inderdaad bijvoorbeeld ook een boete zou moeten betalen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je een mooi appartement wilt huren en dat je van de verhuurder, die onderdeel lijkt te zijn van een officieel bedrijf, een mooi uitgebreid contract onder ogen krijgt. Hier zie je dat er allerlei wetsartikelen worden gebruikt en je krijgt al snel de indruk dat het hier gaat om een officieel contract waar misschien ook wel een advocaat contractenrecht aan heeft gewerkt. Het is immers niet waarschijnlijk dat een verhuurder zo thuis is in het contractenrecht. Vervolgens ben je dus geneigd om te tekenen. Maar het kan best zijn dat een advocaat contractenrecht je adviseert om dat vooral niet te doen. Ondanks alle uiterlijke schijn is het een wurgcontract waar veel onjuistheden en vervelende kleine lettertjes instaan. Zo geef je de verhuurder, door te tekenen, bijvoorbeeld het recht om jou zonder opgave van reden aan het einde van het jaarcontract op straat te zetten. Een advocaat contractenrecht kan zoiets meteen aangeven en je dus ook waarschuwen.

Waar vind ik een goede advocaat contractenrecht?

Mocht je op zoek zijn naast een advocaat contractenrecht, dan kun je terecht bij Brenner Advocaten. Je kunt je casus mailen en de desbetreffende advocaat van dit kantoor kan jou vervolgens direct te hulp schieten. Hij of zij kan in ieder geval snel aangeven wat hij of zij voor jou kan betekenen. Je kunt dan zelf aangeven of je van deze diensten gebruik wilt maken. Of je nu een contract wilt opstellen, een contract wilt laten controleren of een geschil hebt op basis van gemaakte afspraken, een advocaat contractenrecht kan je altijd uit de brand helpen.

Kom langs op de site en ontdek de mogelijkheden

Via de site van Brenner Advocaten kun je meer te weten komen over alle mogelijkheden. Wat ondernemingsrecht betreft kun je denken aan:

  • Bedrijfsovername
  • Contractenrecht
  • Aandeelhouders