Stel dat u onterfd bent door uw ouders en u weet dat uw ouders een flinke smak geldt hebt. Dan is dat behoorlijk balen. Door ruzies en scheve gezichten kan dit voorkomen ook al hopen wij natuurlijk van harte dat u hier nooit mee in aanmerking komt. Mocht dit toch het geval zijn dan hebt u na het overlijden van uw ouders altijd nog recht op het legitieme portie. Het legitieme portie is namelijk dat deel dat u dient te krijgen, ondanks het feit dat uw ouders u onterfd hebben. Dat klinkt u ongetwijfeld als muziek in de oren ook al hebt u wellicht liever niets met uw ouders of overige familieleden te maken. U wilt er misschien niet rijker van worden en daarom kunt u besluiten om het legitieme portie te laten voor wat het is. Maar dat is zonde, zeker omdat u wellicht jaren voor uw ouders hebt gezorgd. Mocht u financieel niet al te sterk staan dan is het opeisen van die legitieme portie ook zeker aan te raden. Alle beetjes helpen zullen we maar zeggen. U kunt in ieder geval het beste even op onze website kijken. Want niet alleen leggen we u daar uit wat het legitieme portie en of u daar al dan niet recht op hebt, u kunt ook contact met ons advocatenkantoor opnemen want we nemen uw zaak graag van u over zodat u snel krijgt waar u recht op hebt! Klinkt u dat nu al als muziek in de oren? Kijk dan snel even op legitieme.info. Dit is een onderdeel van advocatenkantoor Brenner uit Amsterdam.

Wilt u weten wat uw legitieme portie is? Wij zoeken het voor u uit

U bent ongetwijfeld erg benieuwd hoe hoog die legitieme portie is. En dat is natuurlijk waar onze expertise om de hoek komt kijken want aan de hand van uw gegevens kunnen we het snel voor u berekenen. Laten we vooropstellen dat de legitieme portie een uitkomst is van de legitieme massa. De legitieme massa is namelijk het uiteindelijke bedrag dat vrijkomt en is dus het nettobedrag. Dit bedrag wordt berekend door schulden af te trekken maar ook door bepaalde giften op te tellen totdat de legitieme massa duidelijk is. Vervolgens wordt dit evenredig verdeeld over de erfgenamen. Dat zijn doorgaans de eventueel of levende partner en de kinderen. Het testament kan iets anders stellen maar doorgaans zal de verdeling procentueel evenredig zijn. Voor het onterfde kind geldt dit echter niet. En daarmee is het legitieme portie iets anders dan het kindsdeel, het deel waar een kind dat niet onterfd is doorgaans recht op heeft. Nee, de legitieme portie is precies de helft van dat kindsdeel. De andere helft zal weer evenredig over de andere kinderen en eventuele partner verdeeld worden. Maar hieruit blijkt wel dat u moeite moet doen om in de eerste plaats uw portie te kunnen bemachtigen, zeker als er onduidelijkheden bestaan, het testament warrig is of niet bestaat en natuurlijk als er erg veel ruzie en onenigheid binnen de familie gaande is.

Onze advocaten zijn als geen ander thuis in het erfrecht

Laat de kaas niet van uw brood af eten en zorg ervoor dat u krijgt waar u recht op hebt, wat u in het verleden dan ook gedaan moge hebben. U leeft ten slotte maar een keer. Wacht er niet te lang mee maar kom in actie en neem daarom na het lezen van deze tekst direct contact met ons op:

  • Dat kan door langs te gaan op kantoor in de hoofdstad van het land,
  • Door te bellen,
  • Of door te mailen.

Lees meer…