Wereldwijd zijn er duizenden ambachtelijke handwerklieden aan het werk om de best mogelijke producten te maken voor de markt. Ambachtelijk werk is een manier van werken waar een bepaalde kwaliteit vanaf straalt. Uiteraard is dat niet alleen voor het oog. Ambachtelijke meubels gaan een stuk langer mee dan de meubels die in de een massaproductielijn gemaakt zijn. Kwaliteit die generaties mee kan gaan. Kwaliteit die een verhaal vertelt en die betaald wordt in de uren die gebruikt zijn. Maar ambachtslieden hebben het niet makkelijk. Wij als consumenten zijn gewend geraakt aan de weggooimaatschappij. Wij kopen dingen om een jaar te gebruiken, dan gooien we het weg en kopen we iets nieuws. Gelukkig gaat dit al lang niet meer op voor alle mensen. Steeds meer mensen kiezen voor kwaliteit, kiezen voor echtheid en kiezen voor producten met een verhaal. Dankzij lakstempels kunnen we daar nog net even iets meer van maken. Deze lakstempels worden gebruikt om ambachtelijke producten naar een hoger niveau te tillen. Door lakstempels te gebruiken met de initialen van een bedrijf, een maker, of met een logo. De afdrukken van lakstempels maken het nog iets echter en dat kan precies zijn wat een consument over de streep kan trekken. En zoveel kosten de lakstempels niet, ook dat is een voordeel voor de ambachtsman die het toch al lastig genoeg heeft.

Waarom lakstempels?

Het gebruik van lakstempels zorgt voor een bepaalde mate van autoriteit. Wanneer je een lakstempel ziet, denk je direct aan de dure zegelringen van de ambtenaren met een hoge functie uit de Middeleeuwen. Of je denkt aan aristocraten, koningen en keizers die met een druk in de zegellak een order uit lieten voeren zonder er nog naar om te kijken. De lakstempels hebben dezelfde naam gehouden. Wanneer we een afdruk zien die gemaakt is op deze manier, dan verbinden we dit direct aan echtheid, aan waarde en autoriteit. Dat is het mooie aan het gebruik van de lakstempels. Ook wanneer deze niet op papier gebruikt worden, blijven zij een verhaal vertellen waar iedereen de essentie van op kan pakken. Verkoop je ambachtelijke meubels, gereedschap of iets anders waarbij kwaliteit het allerbelangrijkst is tijdens en na het maken, kijk dan eens bij stempels.nl om te zien wat er allemaal mogelijk is. Met een kleine investering kun je heel veel mogelijkheden openen om meer te kunnen doen zonder hier echt veel werk van te maken. Vaak zijn het toch de kleine dingen die het belangrijkst blijken op de langere termijn. Dan is het verstandig om hierop in te zetten.

Maak gebruik van kennis

Wil je meer halen uit jouw bedrijf en ben je op zoek naar mogelijkheden direct te beginnen, dan zijn lakstempels een handig begin. Maar als je die al gebruikt, dan is het goed om eens te kijken naar waar de kennis in jouw bedrijf precies zit. Ben je ontzettend goed met je handen en kun je alles maken wat je ziet, maar kun je niets met internet? Of ben je echt geweldig met gereedschap en kun je niets met de administratie? Dan is het goed om deze dingen uit handen te geven. Maak gebruik van de kennis van andere mensen zodat jij zelf op elk moment van de dag aan de slag kunt gaan met de onderdelen in jouw bedrijf waar jij goed in bent. Zo maak je het niet alleen winstgevender om aan het werk te gaan, al dan niet met lakstempels, je maakt het vooral ook een stuk leuker om aan het werk te gaan wanneer je ’s morgens je ogen opent.