De mens is van nature een wezen waarbij de hersenen maar voor een klein deel worden gebruikt. Het is echter wel belangrijk dat men beseft wat hier nu eigenlijk mee wordt bedoeld. Het is namelijk een fabeltje dat we slechts 10% van onze hersenen gebruiken. We gebruiken namelijk al onze hersenen. Het is ook niet zo dat je, wanneer je nadenkt bijvoorbeeld of een arm beweegt, slechts één deel van de hersenen gebruikt. De hersenen worden op verschillende fronten geactiveerd en er lopen allerlei verbindingen tussen de gebieden die ook actief zijn. Het is dus een beetje simpel gedacht dat we slechts 10% gebruiken. Dat zou ook een beetje onlogisch zijn, want waarom hebben we die extra 90% dan als we er toch geen gebruik van maken? Als die stelling correct was, dan waren de hersenen via de evolutie zeker een stuk kleiner geworden. Wat men eigenlijk probeert te zeggen, is dat we ons maar van een klein deel bewust zijn. Dus als we het hebben over 10% dan is dat de 10% waar we ons van bewust zijn. Als we het hebben over het kleine deel dat wordt gebruikt, dan hebben we het over het topje van de ijsberg dat boven het water uitsteekt en dat we dus kunnen waarnemen. De rest, de grote ijsklont onder het water, dat zien we niet en daar zijn we dan ook niet bewust van. De 10% stelling klopt dan vaak ook wel, want het grootste deel, het onbewuste, bevindt zich inderdaad onder het spreekwoordelijke water. Dat betekent dat veel van je gedragingen, je gewoontes, je angsten en je fobieën voortkomen uit dat gebied waar je geen zicht op hebt. Daarom weet je soms ook niet waarom je doet wat je doet. Mensen zeggen vaak genoeg dat ze geen idee hebben waarom ze een bepaalde keuze maakten. Dat komt omdat ze zich niet bewust waren van het keuzeproces. Wil je grip op de zaken krijgen, kies dan voor hypnose. Via hypnose kun je namelijk toegang krijgen tot het onbewuste. Eenmaal daar kun je bepaalde knopen losmaken. Je kunt je angsten, verborgen in de kelders van het onbewuste, onder ogen komen en ontdekken waarom je überhaupt bang bent. Vervolgens kun je daar via hypnose dus wat aan gaan doen. Daarnaast kun je het ook andersom doen. Je kunt dus problemen verwijderen uit het onbewuste, maar via suggestie kun je ook oplossingen toevoegen. De hypnotiseur kan je onder hypnose brengen en vervolgens kan hij suggesties toevoegen, zodat je onbewuste ‘denkt’ dat deze suggesties waar zijn. Zo kun je afvallen met behulp van een mentale maagring. Deze maagring bestaat dus niet, behalve in je hoofd. Maar dat is voldoende en dus kun je dankzij hypnose en suggestie vrij vlot vele kilo’s kwijtraken.

Waar kan ik terecht voor hypnose?

Mocht je gebruik willen maken van hypnose, dan kun je terecht bij hypnosepraktijk.net. Hier kun je in ieder geval allerlei verschillende doelen bereiken. Hierbij kun je denken aan:

  • Afvallen en vermageren
  • Bevallen
  • Stotteren
  • Nagelbijten
  • Vliegangst
  • Woedeaanvallen

Voor een compleet overzicht van alle diensten waar je gebruik van kunt maken, kun je altijd even een kijkje nemen op de site van hypnosepraktijk.net.

Kom naar de site en maak een afspraak

Mocht je meer willen weten, dan kun je voor informatie in eerste instantie altijd even een kijkje nemen op de site. Verder kun je voor vragen uiteraard ook altijd even contact opnemen. Ook als je gebruik wilt maken van hypnose, dan kun je altijd even bellen om een afspraak in te plannen voor een consult.