Als mensen het woord hypnose horen, dan zullen zij niet meteen aan een therapie denken. Eerder zullen zij dan denken aan bepaalde televisie- en theatershows waarbij personen uit het publiek gehaald worden om vervolgens gehypnotiseerd te worden. Vaak gebeurt dat dan door middel van een zakhorloge of een ander object aan een koord of ketting. Deze wordt dan voor het gezicht heen en weer geslingerd en vervolgens wordt de proefpersoon in een bepaalde mentale staat gebracht, waardoor hij of zij allerlei dingen gaat doen die hem of haar opgedragen worden. Dergelijke shows zetten hypnose vaak in om personen de vreemdste dingen te laten doen, zoals het nadoen van een kip. Dit ter vermaak van het publiek. Maar wist je dat je de kunst van het hypnotiseren ook op een heel andere manier in kunt zetten? Zo kan het bijvoorbeeld heel behulpzaam zijn tijdens therapie. In feite werkt het op een zelfde soort manier, je brein wordt namelijk ook hierbij in een andere staat van bewustzijn gebracht, waardoor je toegankelijker bent voor suggesties en waardoor er zaken bereikt kunnen worden die je anders niet zou kunnen bereiken. In therapievorm kan hypnose dus een heel nuttig middel zijn.

Hypnose kan voor vele zaken ingezet worden

Voor wat voor zaken kan het nu nuttig zijn om de kunst van hypnose in te zetten in een professionele therapeutische situatie? Er kunnen zowel lichamelijke als geestelijke klachten mee verholpen worden. Als we denken aan psychische klachten of mentale hulp, dan kan er bijvoorbeeld gedacht worden aan het verhelpen van:

  • faalangst
  • paniekaanvallen
  • plankenkoorts
  • sociale angst

Maar ook vele andere fobieën en angsten kunnen op deze manier aangepakt worden. Net als andere emoties waar je ongewild last van kunt hebben en die je op de meest ongepaste momenten overvallen. Hypnose is dus een handig hulpmiddel om dergelijke zaken het hoofd te bieden. Maar ook voor lichamelijke problemen kan het ingezet worden en dat zal mensen misschien verbazen. Wat kan een hypnotherapeut nu op dit gebied voor jou betekenen? Een eerste zaak waar je aan kunt denken, is het stoppen met roken. Dit vraagt immers niet alleen om afkicken van nicotine, het vraagt ook om discipline en een mentaliteitsverandering. Een ander punt waar deze therapie bij van pas kan komen, is afvallen. Zo kan een therapeut als het ware een virtuele maagband bij je plaatsen, waardoor jij je daadwerkelijk veel sneller vol zult voelen en dus minder zult eten. Maar ook bij spastisch darm syndroom, chronische pijn en impotentie kan hypnose bijvoorbeeld behulpzaam zijn.

Betrouwbare therapeuten

Nu vraagt het natuurlijk wel wat van je om je onder hypnose te laten brengen, dat laat je uiteraard niet door een willekeurig persoon doen. Je wilt er van op aan kunnen dat je deze persoon kunt vertrouwen en dat deze jouw hypnotische staat ook enkel zal gebruiken voor hetgeen jullie afgesproken hebben. Daar komt bij dat niet iedereen zomaar in staat is om hypnose te gebruiken, om iemand te hypnotiseren. Zoek jij een goede en betrouwbare therapeut op dit gebied, dan kun je terecht bij Hypnose Praktijk. Bij hen zijn verschillende therapeuten in Nederland en België aangesloten, maar zij zijn allen officieel erkend door de beroepsvereniging voor dit vakgebied. Dat maakt dat je er ook echt van op aan kunt dat je hen kunt vertrouwen. Zij hebben een heel hoog slagingspercentage en vele tevredene klanten. Je leven kan met behulp van deze therapie echt snel en blijvend veranderd worden en dat maakt het dus zeer de moeite waard om te proberen! Met de hypnotherapie van Hypnose Praktijk, kun jij ook een positieve wending aan jouw leven geven!