Wie geld wil besparen, kan dit op verschillende manieren doen. Een heel effectieve manier is het zoeken van de goedkoopste energie aanbieder. Natuurlijk zijn er ook andere stappen die je kunt zetten, maar kijk dan niet naar kleine zaken zoals je dagelijkse boodschappen. De besparingen die je daarop kunt realiseren zijn vaak miniem, het gaat dan in veel gevallen om nog niet eens een euro en het kost je wel veel tijd om alle supermarktacties in de gaten te houden. Dat is zonde als het ook veel eenvoudiger kan. Gewoon overstappen naar de leverancier van de goedkoopste energie levert je een veel grotere besparing op. Bovendien hoef je hiervoor maar één keer moeite te doen en vervolgens profiteer je iedere maand weer van het feit dat je energierekening lager is. Dat is dus echt veel effectiever en zou houd je gewoon alle maanden wat geld over om wat leuks van te doen. Uiteraard is het verlichten van je huis van belang en ook zonder verwarming kun je niet, maar waarom meer betalen dan nodig? Als je kiest voor de goedkoopste energie, weet je zeker dat je niet teveel betaalt!

Goedkoopste energie aanbieder uitzoeken

Hoe kom je er nu achter bij wie je het best terecht kunt voor de goedkoopste energie? Dat kan nog wel even een dingetje zijn. Er zijn in Nederland immers heel veel verschillende leveranciers en er komen er steeds maar meer bij. Nu denk je misschien, dan maak ik toch gewoon even een overzicht met de tarieven van de verschillende aanbieders en dan zie ik zo wie er het voordeligst is? Maar zo eenvoudig is dat helaas niet. Wie de rekening bij de hand heeft, kan zien dat deze bestaat uit verschillende tarieven, zoals:

  • vastrecht voor stroom
  • verbruikstarief voor stroom
  • vastrecht voor gas
  • verbruikstarief voor gas

Als je de goedkoopste energie wilt ontdekken, moet je dus deze vier zaken met elkaar vergelijken. Daarbij is het zo dat alle vier tarieven vaak anders zijn bij iedere aanbieder. Je moet dus voor een goede vergelijking ook nog je verbruik bij de hand hebben om te kunnen bepalen hoe hoog de verbruikskosten per leverancier zouden zijn. Er komt dus echt wel wat rekenwerk bij kijken als je dit zelf uit wilt zoeken. Bovendien is het hierdoor ook zo dat niet voor iedereen dezelfde aanbieder de voordeligste is. Bij wie jij het goedkoopste energie afneemt, ligt aan hoe hoog jouw verbruik is en hoe de tarieven van vastrecht en verbruik zich tot elkaar verhouden.

Maak vergelijken gemakkelijk

Veel mensen zien op tegen dit rekenwerk en blijven daarom maar zitten waar ze zitten. Maar dat is natuurlijk heel erg zonde! Wil jij eenvoudig achterhalen waar jij het goedkoopste energie af kunt gaan nemen? Dan moet je gewoon even een bezoek brengen aan vergelijkingssite GoedkoopsteEnergie.com. Zij kunnen dit rekenwerk namelijk in een floep en een zucht voor jou doen. Jij hoeft alleen maar in te vullen wat jouw postcode is, of je een enkele of een dubbele stroommeter hebt en wat jouw jaarverbruik is voor stroom en gas. Zij berekenen dan waar jij de goedkoopste energie kunt vinden. Na het invullen krijg je hiervan een handig overzicht, je ziet dan precies wat je per jaar betaalt bij welke leverancier. Zie jij dat je een flinke besparing kunt maken? Dan kun je ook meteen bij hen de overstap regelen, jij hoeft alleen maar aan te geven wie jouw oude aanbieder was en naar wie jij wilt overstappen en zij regelen het vervolgens voor jou! Zo wordt het afnemen van de goedkoopste energie je wel heel gemakkelijk gemaakt!