Wil jij graag minder betalen aan telefoonkosten? Dan is het kiezen voor sim only echt een aanrader! Uiteraard krijg je hier dan geen nieuwe smartphone bij, maar laten we eerlijk zijn, over het algemeen heb je die ook helemaal niet nodig. Hoe snel gaan deze gadgets nu immers kapot? Alleen omdat er steeds maar weer nieuwe modellen uitgebracht worden, betekent niet dat we deze ook echt nodig hebben. Je kunt vaak echt nog jaren prima gebruik maken van het toestel dat je nu hebt en dan is een sim only wel zo prettig. Je krijgt dan niet weer een nieuw model, dat nauwelijks beter is dan je oude. Waar je eerst weer helemaal aan moet wennen en net als je alles weet te vinden, als je precies weet hoe alles werkt, dan krijg je weer een nieuwe. Eigenlijk erg onzinnig als je er zo over nadenkt. Je hebt op een gegeven moment een la vol met exemplaren die je niet gebruikt en dat is natuurlijk erg zonde. Daarom is in het vervolg voor sim only kiezen een uitstekende keus!

Sim only is voordeliger

Waarom is sim only nu een goede keus? In de eerste plaats omdat het natuurlijk verspilling van grondstoffen is dat je steeds maar weer een nieuw toestel krijgt. Zoals je misschien wel weet zitten hier grondstoffen in die lastig zijn om te winnen en waar vaak kinderarbeid bij gebruikt wordt of waar oorlogen mee gefinancierd worden. Ethisch en duurzaam is het steeds maar weer gebruiken van nieuwe smartphones dus zeker niet. Daar komt bij dat het ook niet voordelig is, sim only is echt voordeliger. Het lijkt natuurlijk mooi dat jij een telefoon krijgt bij je abonnement, maar dacht je nu echt dat je provider deze zomaar weg zou geven? Providers willen het geld hiervoor ook gewoon terugverdienen en dat doen ze via jouw abonnement. Je betaalt daardoor vaak meer dan nodig en dat is natuurlijk zonde. Want hoe belangrijk het ook is om mobiel bereikbaar te zijn en hoe fijn het ook is dat je overal op internet kunt om zaken op te zoeken, je wilt hier natuurlijk niet meer voor betalen dan noodzakelijk is. Daarom is het dus zeker raadzaam om na te gaan of in jouw geval een sim only niet een betere keus is dan een abonnement waarbij je een nieuwe mobiele telefoon krijgt.

Gemakkelijk vergelijken

Wil jij weten wat voor jou de beste sim only deal zou zijn? Dan kun je dit natuurlijk zelf proberen uit te zoeken, maar aangezien er veel verschillende providers in de markt zijn, kan dit best even lastig zijn. Het kan veel werk zijn om te kijken welke abonnementen aan jouw wensen voldoen en welke telecomprovider daarbij het voordeligst uit de bus komt. Gelukkig kan dit ook een stuk eenvoudiger, door gebruik te maken van de sim only vergelijker van Simonly.com. Je geeft daarbij aan welke wensen jij hebt, zoals:

  • aantal MB’s per maand
  • aantal gratis belminuten
  • 3G of 4G netwerk
  • snelheid van het internet
  • duur van het contract

Als je wat al dit soort zaken betreft een keus hebt gemaakt, kan de verlijkingsmachine voor jou aan het werk gaan en je ziet dan snel welke telecomprovider voor jou de beste keus zou zijn! Je ziet de kosten per maand, maar ook per jaar, zodat je meteen een helder beeld krijgt van wat jij zou betalen bij elke provider. Dat maakt het ook gemakkelijk om het te vergelijken met het abonnement dat jij nu hebt. Wil jij weten of sim only voor jou voordelig is? Ga dan naar Simonly.com en je komt er in enkele ogenblikken achter!