U hebt waarschijnlijk weleens van teflon gehoord. Dit is de productnaam van de polymeer PTFE. PTFE is een chemische verbinding van koolstof en fluor. Dankzij de toevoeging van fluor krijgt deze kunststof zeer bijzondere eigenschappen waardoor het een populaire grondstof geworden is binnen diverse zeer uiteenlopende industrieën. Op hpproducts.nl vindt  u het huidige aanbod aan grondstoffen die wij leveren. We zijn een Nederlands bedrijf te vinden in Raamsdonksveer. We gebruiken vele kunststoffen die we als rauwe grondstof krijgen aangeleverd. Wij bouwen hier halffabricaten van zoals PTFE poeder maar ook totale eindproducten. U kunt daardoor grote onderdelen van uw machines vervangen mits ze van kunststof zijn vervaardigd. Ook als u een fabriek, laboratorium of ander industrieel complex gaat bouwen hopen we dat u even de tijd neemt om op onze website te kijken. Omdat we één van de weinige Nederlandse bedrijven zijn die PTFE leveren is het hopelijk een aanlokkelijk idee om contact met ons op te nemen. Want u kunt deze producten voor een veel lager bedrag bestellen dan wanneer u het importeert. Daarnaast verloopt alle communicatie in het Nederlands. Overigens leveren we natuurlijk niet enkel in Nederland maar over de gehele wereld. In deze tekst focussen we ons voornamelijk op het gebruik van PTFE en niet zozeer op andere plastics zoals PVC, PE of PA. Maar op onze website vindt u een mooi overzicht van alle producten en toepassingen.

Een ander woord voor PTFE is Teflon

PTFE is een bijzonder materiaal dat aan het einde van de Tweede Wereldoorlog is ontwikkelt tijdens het Manhattan Project. Het is een zeer duurzaam en hittebestendig materiaal waardoor het erg geschikt is voor de ruimtevaart. NASA maakt al vele decennia gebruik van PTFE in zijn sondes, satellieten en vaartuigen. Tegenwoordig wordt teflon binnen diverse industrieën gebruikt. De belangrijkste sectoren zijn:

  • De petrochemische en chemische verwerking,
  • Voor elektronische toepassingen. Het is een uitstekende isolator en wordt daarom gebruikt als isolatiemateriaal bij hoogspanning,
  • En het wordt veel gebruikt binnen de halfgeleiderindustrie omdat het temperaturen weerstaat van min 200 graden tot wel 260 graden,
  • Dankzij de hoge chemische resistentie en de inertie wordt van PTFE veel chemische instrumenten gebouwd,
  • En ten slotte wordt het veel toegepast binnen de levensmiddelenindustrie.

Het zou goed kunnen dat u in uw keuken een product hebt staan dat is bewerkt met een PTFE laag. De bekende koekenpan van Tefal bevat een laag van Teflon want dit materiaal werkt als antiaanbaklaag.

Is deze stof voor uw industrie de oplossing? Neemt u contact op met HP Products

Het moge duidelijk zijn dat PTFE voor allerlei industrieën een ware uitkomst is. Het is te etsen zodat er een glad oppervlak ontstaat waarmee u het kunt lijmen. Ondanks het feit dat deze kunststof al vele uitstekende chemische eigenschappen heeft zoals een lage wrijvingscoëfficiënt kan het vermengd worden met andere materialen om bepaalde eigenschappen te verbeteren. Afhankelijk van het doeleinde waarmee u dit product gaat gebruiken kunnen we deze grondstof hier in onze werkplaats vermengen. Bekende materialen die we hiervoor gebruiken zijn onder andere brons, grafiet, molybdeen disulfide en glasvezel. Vraagt u ons vandaag nog om advies. Op onze site vindt u natuurlijk ons telefoonnummer en e-mailadres. U kunt ons tijdens kantooruren altijd bereiken. Het is tevens een verstandig idee om het formulier in te vullen. Geeft u aan welke producten u wilt bestellen en in welke vorm. Aan de hand van uw wensen stellen we een vrijblijvende offerte op. Pas na uw bevestiging gaan we tot productie en levering over. En als u de exacte technische specificaties zoekt dan kunt u de databladen via onze website HP Products gratis inzien.