Een ondergrondse container voor het verzamelen van afval is een mooie oplossing die u van veel problemen afhelpt. Daarnaast is een ondergrondse container een duurzame oplossing die tegenwoordig vrij eenvoudig is te bestellen en te plaatsen. U vindt de ondergrondse container bij Milieu Service Nederland, waar u op de website milieuservicenederland.nl alle voordelen, prijzen en afbeeldingen kunt terugvinden. We helpen u een handje door u in het kort te vertellen waarom een ondergrondse container voor u zo veel voordeel kan bieden.

De voordelen van een ondergrondse container

U herkent zich er waarschijnlijk in dat voor elk bedrijf het verwerken van afval een probleem is waar u zich liever niet mee bezig wilt houden. Toch kampen vele organisaties met zwerfafval in en om het bedrijfspand  en dit staat slordig, onprofessioneel en is uiteindelijk een slecht visitekaartje voor uw onderneming. Het plaatsen van een container, of zelfs meerdere containers, voor het verzamelen van uw afval is natuurlijk een gangbare oplossing, maar lost dit het probleem van afval werkelijk op? Ook met gewone containers merkt u vaak dat er last is van zwerfafval. Daarnaast leveren deze containers stankoverlast op, trekt het beesten aan die vaak toegang hebben tot de container en dit zorgt ervoor dat de container een nog grotere doorn in het oog wordt dan het al was. Daarnaast wilt u afval kunnen scheiden. U ontkomt hier tegenwoordig niet meer aan en dit betekent dat u meerdere containers moet plaatsen, die ook nog eens snel vol zitten. Vaal sneller dan ze geleegd kunnen worden. Het neemt veel ruimte in beslag en omdat u ze toch uit het zicht wilt zetten is het voor de diensten die het afval komen ophalen geen handige oplossing om de containers van ver te moeten halen om deze te kunnen legen. De ondergrondse container biedt hiervoor dus een oplossing:

  • Het is ruimtebesparend
  • Het is een relatief onzichtbare opslagruimte voor afval
  • Het weert ongedierte
  • U heeft minder last van zwerfaval
  • U heeft vaak een grotere capaciteit
  • Minder stank- én geluidsoverlast

We lopen al deze voordelen voor u kort door. Ruimtebesparing mag bij een ondergrondse container vanzelfsprekend zijn. Over het algemeen bevindt zich onder de grond de opslagruimte voor het afval en boven de grond een container die afval van een bepaalde afmeting toestaat. Dit zorgt ervoor dat u een evenredige verdeling heeft van het afval in de container. Niet alleen heeft u met een ondergrondse container vaak een grotere capaciteit om het afval op te slaan, maar benut u deze capaciteit extra goed door een betere distributie van het afval door de container heen. U heeft hiermee al twee van de voordelen te pakken. Daarnaast duurt het met de grotere capaciteit langer voordat de container vol zit en dit voorkomt zwerfafval. Al deze voordelen zorgen er daarmee voor dat er minder stankoverlast is van het afval en dat er nagenoeg geen ongedierte op deze ondergrondse containers afkomt. De containers zijn namelijk afgesloten en bieden geen toegang voor het ongedierte om de container in te gaan.

Een mooie oplossing voor het scheiden van afval

Omdat de ondergrondse container grotendeels onder de grond zich bevindt, kan de unit die boven de grond staat relatief klein gehouden worden. Dit zorgt ervoor dat de container subtiel in het straatbeeld verwerkt kan worden, waarbij de toegang voor de ophaaldiensten van het afval altijd eenvoudig blijft. De containers kunnen vaak in een groep geplaatst worden, voor het scheiden van afval. Zo kunt u een ondergrondse container voor papier en één voor glas plaatsen. Die voor glas zijn geluidsarm, waardoor u ook daar geen last van heeft. U ziet, een ondergrondse container is een mooie, hygiënische besparing voor elk bedrijf.

Lees meer…