Ken jij de voordelen al van een groen dak? Voor veel mensen zijn die onbekend. Je ziet dit soort daken wel steeds meer in het straatbeeld verschijnen en je vraagt je dan misschien ook af waarom mensen dit doen. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn, de voordelen zijn namelijk:

  • een betere isolatie
  • een beter leefklimaat
  • bijdrage aan een beter milieu
  • een groenere leefomgeving
  • opvang van regenwater

We zullen deze punten stuk voor stuk bij langs gaan, om duidelijk te maken hoe dit precies werkt en waarom dit een voordeel is. Een groen dak heeft een isolerende werking, zowel zomers als ‘s winters. Het houdt warmte tegen en zorgt er daardoor voor dat het in de zomer binnenshuis niet te warm wordt. Tegelijkertijd zorgt het voor een extra bescherming in de winter, het houdt dan de kou van buiten tegen. Zo heb je binnen een prettiger leefklimaat en kun je besparen op kosten voor de airco in de zomer en voor de verwarming in de winter! Een groen dak zou je dus alleen om die reden al aan kunnen leggen!

Groen dak is duurzaam

Een groen dak aanleggen is ook een goede stap om te zetten op het moment dat jij graag je steentje bij wilt dragen aan een beter milieu. Niet alleen vanwege het hierboven uitgewerkte punt, maar ook bijvoorbeeld omdat het regenwater opvangt. Het vormt als het ware een buffer, waardoor bij hoosbuien de grond niet ineens heel veel water te verwerken krijgt. De plantjes op het dak nemen een deel van dit regenwater op en dat scheelt zeker! Daar komt bij dat de plantjes ook fijn zijn voor hommels, bijen, vlinders, vliegen en diverse insecten. Zij vinden het zeker prettig om op een groen dak te leven, het biedt hen een kleine oase in de betonnen ruimte die een stedelijke omgeving toch vaak is. En vogels komen weer op deze insecten en vliegen af, waardoor je hun leefomgeving ook fijner maakt. Daarnaast is het zo dat alle beetjes natuur helpen voor de afkoeling van de stad. Planten nemen warmte op en het is gebleken dat hoe groener een gebied is, hoe minder warmte er zomers vastgehouden wordt. Daar komt nog als voordeel bij dat het voor jezelf ook gewoon mooi is om te zien, ieder mens knapt op van een leefomgeving waarin meer planten zijn. Al met al zijn er dus heel veel verschillende redenen om te kiezen voor de aanleg van een groen dak!

Zelf aanleggen

Maar is het niet heel duur om een groen dak aan te laten leggen? Nee, dit valt heel erg mee als je kiest voor de kant en klare oplossingen van Simpel Sedum! Zij bieden kant en klare pakketten waar je zelf heel eenvoudig mee aan de slag kunt gaan. Hiermee kan eigenlijk iedereen zelf uit de voeten! Op hun website vind je een handig stappenplan voor de aanpak hiervan, er staat precies beschreven hoe je deze klus aan moet pakken. Op simpelsedum.nl kun je alle informatie vinden die je nodig hebt voor het zelf aanleggen van een groen dak! Je zult zien dat dit helemaal niet zo heel ingewikkeld is. Mocht je toch twijfelen of je dit wel zelf kunt doen, dan kun je ook nog altijd hun hulp inschakelen om het geheel aan te leggen. Dan heb je er zelf helemaal geen omkijken meer naar! Als jij ook graag een mooiere dakbedekking wilt of als je graag een steentje bij wilt dragen aan een beter milieu, dan is het aanleggen van een groen dak met de hulp van Simpel Sedum dus een uitstekend idee!