Werd er vroeger in Nederland alleen maar aardappels, groenten en vlees gegeten, de maaltijden die tegenwoordig op tafel komen zijn een stuk diverser. Dit is zeker te zien in de supermarkten, u vindt er ingrediënten voor de heerlijkste Italiaanse, Afrikaanse, Zuid-Amerikaanse en Oosterse gerechten. Vooral wokken is bij veel mensen erg populair, wat goed te zien is aan de grote toename van het aantal wokrestaurants dat ons land telt. Het grote voordeel van wokken is dat de bereiding van het voedsel erg snel gaat. Bovendien blijven de vitamines en mineralen goed bewaart, doordat de groenten niet gekookt worden. Tot slot heeft het als grote pluspunt dat het veel manieren tot variëren biedt. Dezelfde groenten smaken bijvoorbeeld al heel anders door te kiezen voor een andere woksaus. In wokrestaurants zijn er vaak verschillende koks die uw maaltijd ter plekke voor u wokken. U kiest dan zelf het vlees en de groenten die u graag zou willen eten en de kok wokt dan ter plekke uw maal. Met een lekker sausje erbij wordt zo snel een heerlijke maaltijd gemaakt die niet alleen lekker smaakt, maar door de grote hoeveelheid groenten en de manier van bereiden ook nog eens heel erg gezond is. Wokken heeft dus als voordeel:

  • dat de bereiding erg snel gaat
  • dat vitaminen en mineralen goed bewaard blijven
  • dat er veel variaties mogelijk zijn door per persoon juist wel of niet voor bepaalde groentes en vleessoorten te kiezen
  • dat er door de verschillende soorten woksausjes volop gevarieerd kan worden

Of u nu uit eten gaat of gewoon thuis een maal gaat bereiden, wokken is in beide gevallen dus een zeer goede optie. Heeft u dit nog nooit gedaan, dan is het zeker de moeite waard om u hier eens in te verdiepen.

Recepten voor wokken

Zoals gezegd is er heel veel mogelijk met wokken, maar als u dit nog nooit gedaan hebt, dan kan het wel erg fijn zijn om eerst te beginnen met het volgen van een aantal recepten. Als u dat eenmaal in de vingers hebt, dan zult u merken dat u ook heel goed zelf kunt combineren en uw eigen recepten samen kunt gaan stellen. In de Oosterse keuken is het erg belangrijk dat de verschillende smaakcomponenten zout, zoet en zuur goed met elkaar gecombineerd worden. Dat geldt dus ook voor tijdens het wokken. Probeer daarom altijd deze verschillende componenten in uw maaltijd te hebben. Wilt u voor het eerst gaan wokken en bent u hiervoor op zoek naar een aantal goede recepten? Dan moet u eens een kijkje nemen op de website van Taiming. U kent dit merk misschien wel van de noedels die waarschijnlijk ook bij u in de supermarkt liggen. Om u meer inspiratie te bieden, geven zij op hun website dus ook een hele serie lekkere recepten. Zoals gezegd zijn er heel veel verschillende mogelijkheden en daarom hebben zij ook een keuzemenu gemaakt met Japanse, Chinese, Thaise en vegetarische wokgerechten. Zo kunt u sneller iets vinden wat past bij uw smaak. Kiest u bijvoorbeeld voor vegetarisch, dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor:

  • een wokgerecht met knoflook, gember, groenten en geroosterde sesamzaadjes
  • een pittige noedelsalade
  • noedel wraps
  • vegetarische wokgroenten met wokmie

Zo hebben zij in alle categorieën een ruime keus aan gerechten en zo maakt u het uzelf een stuk gemakkelijker als u wilt gaan wokken. U kunt natuurlijk prima hun recepten precies zo volgen als ze opgeschreven staan, als u net begint met wokken dan is dat zeker aan te raden. Maar na verloop van tijd kunt u gerust uw eigen accenten toe gaan voegen of zelfs helemaal uw eigen gerechten gaan verzinnen.

De ideale mie

Bij veel wokgerechten hoort natuurlijk mie of noedels gegeten te worden. Het kan best lastig zijn om een merk te vinden dat een goede wokmie of goede woknoedels in het assortiment heeft. De varianten van Taiming zijn uiteraard uitstekend geschikt hiervoor. Veel Oosterse restaurants in Nederland maken al jaren gebruik van de producten van Taiming, nog voordat het wokken echt populair was geworden. De grote populariteit van deze producten bij professionele koks geeft meteen aan dat zij echt de eerste keus zouden moeten als u zelf op zoek gaat naar mie of noedels voor het wokken. Zoals gezegd zijn de producten van Taiming in veel supermarkten verkrijgbaar, maar het kan natuurlijk zijn dat uw lokale buurtsuper slechts één variant in het assortiment heeft of dit merk zelfs helemaal niet aanbiedt. Daarom kunt u via de website van Taiming ook online hun verschillende soorten wokmie aanschaffen. Zo kunt u toch altijd de perfectie mie gebruiken als u gaat wokken. Uiteraard zijn er verschillende varianten die allemaal net iets anders smaken, een andere structuur hebben, een andere grootte hebben en voor andere gerechten geschikt zijn. Het is zeker de moeite waard om ze eens allemaal uit te proberen en voor uzelf te bepalen welke u het lekkerst vindt. Ze zijn allemaal heel goed geschikt om mee te wokken, dus wat dat betreft is het geen enkel probleem. U kunt natuurlijk ook gewoon alle soorten die zij maken in huis hebben, zodat u altijd de mogelijkheid hebt om te variëren. Als u wilt gaan wokken, dan is de website van Taiming dus een uitstekende plaats om te starten. U kunt er niet alleen de beste wokmie aanschaffen, maar u kunt er ook inspiratie opdoen met de vele recepten die zij online hebben staan.

Meer van Taiming.nl

Deel dit bericht op socialmedia