We krijgen maandelijks met nogal wat vaste lasten te maken. En die lasten lopen alsmaar op. De zorgverzekering wordt steeds duurder, brandstof betalen we inmiddels bijna de hoofdprijs voor, de belastingen stijgen die geheven worden over groenten en fruit, etcetera. Er zijn zoveel uitgaven in de maand, dat je misschien niet eens precies weet wat eruit gaat. Nu is dat minder een probleem als je veel geld verdient, maar kun je zomaar eens je diep in de nesten werken als dit niet het geval is. In dat geval is financiële hulp en budgetbeheer aan te raden. Zo leer je je financiële zaakjes op de rails te krijgen, voor nu en voor in de toekomst. Je kunt in dit geval bij Saam terecht. Hier kun je aankloppen als je hulp wilt krijgen bij:

  • Bewindvoering, mentorschap en curatele
  • Budgetbeheer
  • Overige diensten

Feit is dat als je lang wacht met financiële hulp en budgetbeheer, je gemakkelijk veel dieper in de problemen kunt komen. Meld je dus gelijk aan voor financiële hulp en budgetbeheer. Dat kun je doen via de site saamthuisbegeleiding.nl. Hier vind je de verschillende contactgegevens voor de diverse provincies waarin ze werkzaam zijn.

Daarom kies je voor financiële hulp en budgetbeheer

We leven in een westerse wereld waar economische voorspoed is, maar waar lang niet iedereen van profiteert. En vaak is dat niet goed te begrijpen. Je hebt bijvoorbeeld een prachtige baan waarmee je leuk verdient. Je betaalt niet de hoofdprijs aan huur en ook de kosten voor het levensonderhoud lijken niet al te hoog te zijn. En toch gebeurt het je dat je elke maand geld tekort komt. Soms kan het gaan om een paar tientjes, maar het kan ook gemakkelijk oplopen tot enkele honderden of zelfs duizenden euro’s. Hoe komt dat precies? Een belangrijke reden is de pinpas. Met een pinpas geef je onbewust vaak veel meer geld uit dan je denkt. Stel je voor dat je even boodschappen wilt doen. Met een vast budget van zeg maar 20 euro in contant geld, kun je niet anders dan dit budget niet overschrijden. Anders krijg je namelijk problemen bij de kassa. Als je een pinpas gebruikt, dan zit er minder een rem op de dingen die je kopen wilt. Zijn er interessante aanbiedingen? Liggen er heerlijke snacks die je niet kunt weerstaan? Er zijn genoeg mensen die zonder dat ze het weten meer dan 1000 euro uitgeven in de maand aan eten en drinken. Ondertussen vragen ze zich af waar het geld toch blijft. Misschien behoor jij ook wel tot de groep die van huis uit nog nooit in aanraking is geweest met financiële hulp en budgetbeheer. Het betekent wellicht dat je geen flauw idee hebt hoe je moet sparen. Je hebt weinig geldbesef en totaal geen overzicht in je financiën. Dat zijn al redenen genoeg om financiële hulp en budgetbeheer in te schakelen.

Krijg je financiële leven weer op orde

In de eerste plaats is het zaak dat je erachter komt waar het precies misgaat. Waar gaat al dat geld heen? Is het nodig dat al dat geld daarheen gaat? En zo ja, waarom precies? Dankzij financiële hulp en budgetbeheer leer je wat je eigenlijk nodig hebt in de maand en hoeveel je dus in theorie zou moeten kunnen sparen. Je leert tijdens financiële hulp en budgetbeheer ook waarom je eigenlijk zou moeten sparen. Heb je momenteel te maken met schulden en zie je geen uitweg? Ook dan kan financiële hulp en budgetbeheer zomaar eens voor jou als een geschenk uit de hemel komen. Meld je gelijk aan voor financiële hulp en budgetbeheer bij Saam Thuisbegeleiding.