Haarverlies kan in veel vormen voorkomen. Als u ouder wordt kunt u hier last van krijgen door bijvoorbeeld veranderingen in de hormoonhuishouding. Zowel mannen als vrouwen kunnen hier de gevolgen van ondervinden. Dit is natuurlijk niet prettig, maar op een bepaalde leeftijd is het vrij gewoon dat u hier last van heeft. Dat maakt het uiteraard niet fijn, maar veel mensen kunnen het dan wel accepteren. Het is moeilijker te verwerken wanneer u uw haar op een veel jongere leeftijd verliest. Ook dit kan verschillende oorzaken hebben. Zo kunt u bijvoorbeeld tijdelijk meer haar verliezen doordat u bijvoorbeeld erg gestrest bent. Stress is vaak de oorzaak van haaruitval. Merkt u echter dat u last blijft houden van haaruitval, ook wanneer u niet gestrest bent? En verschijnen er echt kale plekken op uw hoofd. Dan kan er wel eens meer aan de hand zijn dan alleen maar een beetje haaruitval. In zo’n geval is het verstandig om naar de dokter te gaan om te kijken of u niet lijdt aan Alopecia. Deze grillige haarziekte komt voor in verschillende vormen:

  • Alopecia areata
  • Alopecia totalis
  • Alopecia universalis

De meeste mensen die deze ziekte hebben worden in de meeste gevallen geconstateerd met de eerste variant van deze grillige haarziekte. Dit betekent dat u op verschillende plekken op uw lichaam uw haar kunt verliezen en dat u bijvoorbeeld kale plekken op uw hoofd krijgt of dat u bijvoorbeeld uw wenkbrauwen verliest, maar in de meeste gevallen is er dan een grote kans dat dit allemaal weer teruggedraaid kan worden. Het is vervelend dat de ziekte Alopecia erg grillig is en daardoor heel erg moeilijk te voorspellen. Het is van tevoren niet te zeggen hoe de ziekte zich zal vormen bij u. Het kan zijn dat u geluk heeft en dat de verschijnselen zich slechts tijdelijk vertonen en u uiteindelijk weer met uw eigen haar door het leven kan gaan. Helaas kan het met Alopecia ook zo zijn dat u al uw haar verliest. U heeft dan bijvoorbeeld ook geen wenkbrauwen of wimpers meer. Dit is voor veel mensen psychisch heel erg zwaar, omdat dit toch erg kenmerkend is voor onze gezichtsuitdrukkingen bijvoorbeeld. Heeft u Alopecia en vindt u het moeilijk om hiermee om te gaan? Neem dan contact op met het bedrijf MoveHs. Zij kunnen u op verschillende gebieden die met deze ziekte te maken hebben begeleiden.

Alopecia is niet het einde

Voor veel mensen is het een nachtmerrie die werkelijkheid wordt wanneer blijkt dat zij al hun haar verliezen. De ergste vorm van de ziekte Alopecia is voor veel mensen moeilijk te verwerken. Met name omdat er op wetenschappelijk gebied ook weinig vooruitgang is. Zo zijn de artsen er bijvoorbeeld nog steeds niet achter wat het nu precies is dat Alopecia doet beginnen. In veel gevallen wordt er nu gedacht aan een ernstig geval van stress, maar dit is dus nog niet wetenschappelijk bewezen. Dit maakt het ook zo moeilijk om de ziekte Alopecia te voorspellen en al helemaal om het te behandelen. Wanneer u met deze ziekte gediagnostiseerd wordt dan is het in de meeste gevallen hopen dat u de lichtste vorm van de ziekte heeft. U zult dan wel haar verliezen door Alopecia, maar er is een grote kans dat dit later weer terug komt. Vindt u het verschrikkelijk om met de kale plekken op uw hoofd door het leven te gaan? Dan kunt u steun zoeken bij MoveHs. De eigenaresse van dit bedrijf is jaren geleden geconfronteerd met Alopecia. Toen zij de ziekte had viel het haar op dat er maar weinig begeleiding op dit gebied is. Zo kon zij geen geschikte pruiken vinden en ook aan het verlies van haar op het gezicht kon bij haar niets gedaan worden. Dit vond zij zo erg dat ze besloot hier dan zelf maar iets aan te doen en zo werd het bedrijf MoveHs geboren. Nu helpt zij mensen door heel Nederland die Alopecia hebben. U kunt bij haar prachtige pruiken krijgen bijvoorbeeld, maar ook kunt u hier terecht om met behulp van een soort make-up tatoeages haarproductie na te bootsen. Zo zijn er bijvoorbeeld veel mannen die er voor kiezen om een lichte stoppelbaard te laten tatoeëren om hun mannelijkheid te behouden.

Verder leven met Alopecia

Alopecia is een ziekte die heel erg ingrijpend is. Niet omdat u zich ziek voelt of er zo uitziet, maar het is voornamelijk emotioneel heel erg zwaar om uw haar te verliezen. Dit is tenslotte iets wat u eigenlijk niemand toewenst. Ons haar maakt ons toch een beetje wie we zijn en als we dat verliezen kan dit een hele grote emotionele schade opleveren. Omgaan met Alopecia kan best een opgave zijn en voor de een is dat makkelijker dan voor de ander. Dit betekent natuurlijk niet dat u dit helemaal alleen hoeft te doen. Iedereen met Alopecia kan aankloppen bij MoveHs. Of u nu de ernstigste vorm van Alopecia heeft of juist net uw eigen haar weer begint terug te krijgen. Bij MoveHs bieden ze meer dan alleen maar pruiken aan. Ook voor een luisterend oor kunt u hier terecht. De eigenaresse weet precies wat u meemaakt en dat maakt het erg prettig om met haar over de ziekte Alopecia te hebben. Zij weet hoe het voelt om uw haar te verliezen en hier emotioneel een plekje voor te zoeken. Veel mensen kunnen hier zeker hulp bij gebruiken en bij dit bedrijf vindt u dat.