In 2000 is Nolin opgericht in Hoogzand. Jaren later is Nolin nog altijd actief in opdracht van verschillende stichtingen en verenigingen door heel Nederland. Nolin realiseert samen met het team van 50 á 60 werknemers gratis publicaties voor opdrachtgevers die dit zelf niet kunnen bekostigen. Dit gebeurt via het sponsor-publicatieconcept, waarbij de medewerkers van Nolin voor de klant zoeken naar sponsoren die de publicatie mogelijk kunnen maken. Wilt u meer weten over werken bij Nolin? Lees dan verder op deze pagina of bezoek de website voor vacatures en het werk dat Nolin in het verleden al heeft verricht.

Werken met het sponsor-publicatieconcept

Om goed drukwerk voor iedereen mogelijk te maken is Nolin gestart met het sponsor-publicatieconcept. Vaak zijn juist de stichtingen, organisaties en verenigingen die het realiseren van drukwerk financieel niet kunnen dragen degene die dit het hardst nodig hebben. Zo kunnen zij met goed drukwerk meer naamsbekendheid verkrijgen, waardoor het vinden van vrijwilligers en donaties eenvoudiger wordt.

Nolin bedacht om deze reden het sponsor-publicatieconcept, waarbij drukwerk voor onze opdrachtgevers kosteloos gerealiseerd wordt. Het sponsor-publicatieconcept houdt in dat Nolin op zoek gaat naar ondernemers uit de omgeving, die in ruil voor een bijdrage aan de publicatie een naamsvermelding krijgen in het drukwerk. Zo hebben zowel onze klanten hier baat bij, als de sponsoren.

De maatschappij als uitgangspunt voor Nolin

Niet alleen heeft ons product een maatschappelijk doel, namelijk gelijke kansen in drukwerk voor alle stichtingen, organisaties en verenigingen, maar ook binnen onze organisatie staat maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel. Zo zoeken wij altijd naar manieren om ons proces vorm te geven op een manier dat wij geen schade aanrichten aan de maatschappij. Wij maken bij Nolin momenteel gebruik van groene energie, beperken wij ons papiergebruik tot een minimum en proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijk licht.

Natuurlijk zijn wij bij Nolin daarnaast ook altijd op zoek naar manieren om dit verder vorm te geven. Deelt u deze visie en wilt u ook werken in een organisatie die de maatschappij van groot belang vindt? Bent u daarnaast creatief of commercieel ingesteld? Dan vindt u bij Nolin wellicht een vacature die volledig bij uw wensen aansluit en kunnen wij met uw kennis onze organisatie verder laten groeien.

Als leerbedrijf ook de toekomst van het drukwerk veilig stellen

Verder is Nolin ook actief als SBB erkend leerbedrijf. Hier wordt samengewerkt met scholen op het MBO-niveau en staan ook stages voor het Hbo-niveau op de planning. Frisse kennis is bij Nolin één van de sleutels naar vooruitgang en het overbrengen van onze expertise op de nieuwe generatie maakt dat ook in de toekomst professioneel drukwerk op een maatschappelijk verantwoorde manier kan worden ontwikkeld.

Natuurlijk staat bij Nolin hierin niet alleen ons eigen bedrijf, maar ook de kenmerken en de ontwikkeling van de stagiaire bovenaan. Zo vertelt één van de oud-stagiaires van Nolin: “Ik word in mijn stage periode heel goed begeleid en ik word altijd duidelijk gestuurd in wat ik moet doen, zodat ik daarna zelfstandig aan het werk gezet kan worden. Ik voel me inmiddels al een werknemer en niet een stagiaire. Ik word in veel dingen betrokken.