Wilt u een Minigraver huren? Dan bent u bij Huurshop aan het juiste adres. Huurshop is een familiebedrijf in Etten-Leur dat al meer dan 18 jaar allerhande bouwmachines en gereedschappen verhuurt. Voor elke klus, hoe klein of groot ook, moet u dus bij Huurshop zijn! Een Minigraver huren is wel zo handig als u de minigraver alleen nodig heeft voor een tijdelijke klus. Een minigraver kopen is nogal een dure aangelegenheid. En wat moet je met zo’n ding als het werkeloos in de schuur staat? Nee, beter maak je er ook andere mensen blij mee. Voor de minigraver zelf is het ook beter als hij blijvend gebruikt wordt en niet werkeloos staat te staan. Daarom kun je bij Huurshop een Minigraver huren. Een Minigraver huren kan handig zijn bij allerlei bouwwerkzaamheden, maar natuurlijk vooral bij graafwerkzaamheden. Graven is een zeer basale bouwmethode. Eigenlijk voor alles wat je bouwt moet je eerst de grond in: voor het leggen van funderingen tot het aanleggen van elektriciteitskabels, internetkabels, riolering, waterleiding en noem maar op. Een minigraver kan dan een uitkomst zijn. Het gaat vele malen sneller dan graven met een schep, zoals ze het vroeger deden. En natuurlijk is het ook stukken minder zwaar werk: met een minigraver breek je tenminste niet je rug. Laatst zag ik minigravers op een wel heel bijzondere plek bezig: in het bos!

Minigraver huren voor aanleg stroomnet in het bos

Ik woon aan de rand van een groot bos, waar ik graag ga wandelen. Onlangs ging ik er weer heen op een doordeweekse ochtend. Dat is mijn favoriete tijdstip, want dan zijn er weinig mensen en is het lekker rustig in het bos. Tot mijn grote verbazing stonden er allemaal grote rode afzetborden op de bospaadjes. Eerst liep ik er braaf omheen, maar op een gegeven moment wilde ik toch echt dat ene paadje in. Toen werd het mij pas duidelijk. De plaatselijke gemeente wilde ook een Minigraver huren. En niet eentje, er waren er wel drie tegelijkertijd bezig! Ze groeven diepe geulen op de plek waar eerst de wandelpaden lagen. Aan de randen van de geulen ontstond een net zo hoge dijk van lichtbruine zandgrond. Het was interessant om te zien hoe weinig voedingsstoffen er in de bodem van het bos zitten. Het was allemaal zandgrond. Een beetje van dat zand wat je ook in een zandbak vindt. De minigravers trokken een kaarsrechte geul. Ook dat doe je met de hand niet zo snel na. Hij was aan alle kanten recht: recht naar beneden, recht in de lengte van het bospad. Ik snap wel dat ze voor zo’n klus een Minigraver huren. Het enige wat ik nog steeds niet snap, is waarom ze een elektriciteitsnet aanleggen in het bos? Wie heeft daar stroom nodig? De bomen soms? Nee, de bomen zijn veel slimmer dan wij, die hebben al een ondergronds netwerk waarmee ze communiceren. Wist je dat? Via de wortels van de bomen in de grond, maar ook via het mycelium – dat is het netwerk van schimmeldraden waaruit paddenstoelen groeien – wisselen bomen allerlei informatie uit met elkaar en met hun omgeving. Zo kunnen ze elkaar bijvoorbeeld helpen als ze ziek zijn. Dus die bomen hebben geen elektriciteit nodig. Wie dan wel? Dat blijft de vraag…

De voordelen van een minigraver:

  • Stukken goedkoper dan kopen
  • Ideaal voor een tijdelijke klus
  • Uitstekende service van Huurshop
  • Minigravers in verschillende kwaliteiten en maten
  • Huurshop regelt het vervoer

Wilt u meer weten? Of direct een Minigraver huren? Kijk dan op de website van Huurshop: huurshop.com. U kunt direct online reserveren.