Nu de kinderen de deur uit zijn wil ik een oude liefde van mij oppakken en dat is muziek. Ik ben in mijn jeugd jaren fanatiek fan geweest van de Beatles en ondanks dat ik altijd de droom heb gehad om gitaar te leren spelen heb ik er nooit wat mee gedaan. Ik heb nu meer tijd om handen en heb me bedacht dat het er nu maar eens van moest gaan komen. Ik ben toen online gaan zoeken naar een gitaarschool in Den Haag en zo ben ik op gitaarles-scheveningen terecht gekomen. Dit is de site van Gitaarleraar Peter Molegraaf. Bij zijn gitaarschool in Den Haag kan geleerd worden hoe je op klassieke manier gitaar speelt en dat sprak mij heel erg aan. Dat is het akoestische geluid waar ik al jaren van houd en waar ik naar verlang om dit zelf te kunnen spelen. Ik besefte me toen nog niet goed genoeg wat dat inhoudt, maar het betekent dat je:

  • Noten moet leren lezen
  • De basistechnieken moet leren
  • Controle over de gitaar moet krijgen

Dat heeft me er niet van weerhouden om me in te schrijven bij deze gitaarschool in Den Haag en hier op gitaarles te gaan. Wat een ervaring is dat. Zeker als je er al zo lang naar verlangt om gitaar te kunnen spelen zoals ik.

Mijn eerste deuntjes bij mijn gitaarschool in Den Haag

In het begin is het even onwennig om zonder enige ervaring bij een gitaarschool in Den Haag te verschijnen. Ik had van te voren even contact opgenomen om te vragen of akoestische gitaar beter eerst geleerd kon worden, of dat ik beter meteen door kon gaan op een elektrische gitaar. Ik had inmiddels ook al de stoute schoenen aangetrokken door zelf een gitaar aan te schaffen en dat was een akoestische gitaar. Dit was voor mij een stok achter de deur om de lessen bij de gitaarschool in Den Haag te gaan volgen. Ik wilde er absoluut zeker van zijn dat ik het nu dan eindelijk ging leren om gitaar te spelen. Toen ik voor mijn eerste les aankwam bij mijn gitaarschool in Den Haag kreeg ik wel direct een compliment over mijn gitaar. Blijkbaar beschik ik wel over goede smaak waar het op muziekinstrumenten aankomt. Dat was al een leuke binnenkomer. Ik raakte zo aan de praat met gitaarleraar Peter Molegraaf en vertelde hem dat ik deze lessen met name volg vanuit mijn jeugdliefde voor de muziek van de Beatles. Peter verzekerde mij dat nummers van de Beatles uitstekend materiaal vormen voor het leren spelen op een gitaar. Ik begon te glunderen en we zijn meteen maar aan de slag gegaan. Het leren lezen van noten viel me daarbij eigenlijk nog wel mee. Ik had redelijk snel door hoe dit in elkaar steekt en noten lezen vormde nog niet het grootste probleem. Wel merkte ik dat de coördinatie tussen mijn linker en mijn rechter hand niet direct op orde was. Toen ik met rechts begon te spelen vergat links mee te doen. Dit maakt onderdeel uit van het leerproces en daar werd de eerste weken aan gewerkt. En toen hoorde ik mezelf mijn eerste deuntje spelen. Dat was zo bijzonder.

Zeer leerzame gitaarlessen

Ik ga nu al een aantal weken naar mijn gitaarschool in Den Haag voor gitaarles en ik boek al aardig vooruitgang. Ik kan al verschillende simpele deuntjes spelen en merk dat ik er enorm veel schik in hem om elke keer weer naar mijn gitaarschool in Den Haag te gaan. Voorlopig ben ik nog niet uitgespeeld. Dit is veel te leuk.

Lees meer…