Groningen is een prachtige stad met vele en diverse mogelijkheden om te winkelen. Het stadscentrum is compact, waardoor de winkels relatief dicht bij elkaar zitten en het dus makkelijk van de ene winkel naar de andere te lopen is. Naast winkelen zijn er in Groningen ook veel andere dingen te doen. Denk daarbij aan de uitgaansmogelijkheden, bijvoorbeeld bars, kroegen, discotheken, het theater, bioscopen en concerten, maar ook aan het beroemde Groninger Museum, sporthallen, allerlei eet- en drinktentjes, galerieën: noem het maar op. Als u een weekendje weg naar Groningen plant, hebt u dus genoeg mogelijkheden, zeker als u het weekend rondom een koopzondag Groningen plant. Op de website van openingstijden.nl, kunt u kijken wanneer het koopzondag Groningen is. U ziet hier bijvoorbeeld dat er de komende weken vele koopzondagen zijn in Groningen, in verband met de naderende feestdagen. De komende zondagen dat het koopzondag Groningen is zijn: 30 november, alle zondagen in december (7, 14, 21 en 28 december), 4 januari en 11 januari. Zoals de website echter ook vermeld, als u naar beneden scrolt tot onder de tabellen waarin alle dagen dat het koopzondag Groningen is op een rijtje staan, is het wel aan te raden om te controleren of de winkels die u graag wilt bezoeken op de koopzondag Groningen ook daadwerkelijk open zijn. Winkels zijn namelijk niet verplicht om aan koopzondagen mee te doen, dus het is handig om de openingstijden per winkel te controleren. Dit kunt u ook doen op de website van openingstijden.nl. We zullen in het volgende illustreren hoe u uw koopzondag Groningen kunt plannen en hoe u achter de openingsdagen en –tijden van specifieke winkels kunt komen.

Koopzondag Groningen: openingstijden per winkel

Stel, u wilt op 7 december winkelen tijdens een koopzondag Groningen, om nog even inkopen te doen voor de feestdagen. U wilt graag een outfit voor tijdens de kerstdagen aanschaffen, dus u wilt specifiek weten of er genoeg kledingwinkels open zijn. Hiervoor gaat u naar de website die hierboven al vermeld stond (http://www.openingstijden.nl/Groningen/Groningen/koopzondag/). Vervolgens klikt u linksboven in uw beeldscherm op ‘Groningen’. U komt dan bij een alfabetisch overzicht van soorten winkels die mogelijk open zijn tijdens de door u uitgezochte koopzondag Groningen. Voor kledingwinkels klikt u op ‘kleding’. Zoals u daarna kunt zien, zijn er vele kledingwinkels in de stad. Het is handig om op de kaart op ‘klik om te activeren’ te klikken, zodat u meteen kunt zien welke winkels zich waar bevinden. Zo kunt u winkels selecteren die in het centrum te vinden zijn. We zullen nu, bij wijze van voorbeeld, van een aantal winkels in het stadscentrum kijken of ze op de door u geselecteerde koopzondag Groningen, 7 december, open zijn.

  • Sissy-Boy, aan het Akerkhof. Deze winkel is op 7 december (de zondag in week 49) open van 12:00 tot 17:00 uur. U kunt er dus terecht op uw koopzondag Groningen. Als u onder de openingstijden van deze winkel in week 49 kijkt, ziet u dat de koopavonden waarop deze winkel geopend is weergegeven worden. Daarnaast is te zien dat de koopzondag Groningen na 7 december waarop de winkel open zal zijn, op 4 januari is.
  • H&M, aan de Vismarkt. Deze winkel is volgens de website gesloten op 7 december. De komende twee donderdagen is het echter wel koopavond.
  • The Sting, aan de Herestraat. Volgens Openingstijdens.nl is deze winkel op de zondag in week 49 ook gesloten. De komende vrijdagen is het er wel koopavond.
  • Coolcat, aan de Herestraat. De Coolcat is wel open op de door u uitgezochte koopzondag Groningen, en wel van 12:00 tot 17:00 uur. Tevens is de winkel de komende donderdagavonden open.
  • WE, aan de Herestraat. Deze winkel is ook open op zondag 7 december. De openingstijden: 12:00 tot 17:00 uur. De koopavonden zijn, net als bij de meeste winkels die hierboven genoemd zijn, op donderdagavond. Daarbij is het in deze winkel ook koopzondag op 14 december.
  • Lake Side, aan de Grote Markt. De Lake Side aan de Grote Markt is niet open op de koopzondag Groningen op 7 december. Op donderdagavonden is de winkel wel open.
  • Chasin Denim, aan de Herestraat. De Chasin Denim is op zondag 7 december open, van 12:00 tot 17:00 uur. Ook is het op zondag 4 januari koopzondag. Op donderdag is het er koopavond.

We hopen u hiermee een idee te hebben gegeven van de informatie die u kunt vinden over openingstijden op de website van Openingstijden.nl. U kunt niet alleen vinden wanneer het koopzondag Groningen is, maar ook wanneer welke winkels open zijn. Dit is echter niet het enige. Hieronder zullen we kort vertellen wat voor informatie er nog meer te vinden is.

Meer informatie over openingstijden?

Naast kijken wanneer het koopzondag is in Groningen, kunt u via Openingstijden.nl ook opzoeken wanneer het koopzondag is in andere steden in Nederland. U kunt kijken naar andere grote steden, maar u kunt ook, als u kijkt naar de koopzondagen in een bepaalde stad, kijken waar het koopzondag is in de buurt van die stad. Dit staat in de balk links in uw beeldscherm. Voor Groningen staan daar bijvoorbeeld Zuidwolde, Eelderwolde, Noordwolde en Adorp als suggestie. Klik op ‘bekijk alle steden’ voor alle plekken in de buurt van Groningen waar het mogelijk koopzondag is. Kijk op de website van Openingstijden.nl voor meer informatie en om uw koopzondag Groningen, of elders, te plannen.