Het is zover, na heel wat jaren wachten kunnen jij en je partner eindelijk jullie pas gekochte woning betrekken. Er komt veel bij kijken en vanzelfsprekend willen jij en je partner veilig in de woning gaan wonen. Dit kan natuurlijk niet zonder een goede keuring van de elektrische installatie. Het is in de meeste gevallen inderdaad verstandig om een dergelijke keuring uit te laten voeren om er achter te komen hoe veilig de woning daadwerkelijk is. In dit artikel wordt de keuring van van NTA 8025 beschreven, zodat jij en je partner weten waar jullie aan toe zijn. Het is natuurlijk zo da je niet zomaar een bepaalde keuring van de elektrische installatie wilt laten uitvoeren dus het loont wel om er over na te denken bij wie je deze keuring wilt laten uitvoeren. Daarom starten we met het beantwoorden van de volgende vraag: waarom kiezen voor NTA 8025 voor de keuring van jouw elektrische installatie? Lees hieronder meer over dit onderwerp. Je kunt je niet vaak genoeg verdiepen als het om jouw woning gaat. Het is tenslotte de plek waar jij je thuis moet voelen en bovendien veilig. Door middel van het lezen van dit artikel kom jij dat te weten. 

Waarom kiezen voor NTA 8025 voor de keuring van de elektrische installatie?

De NTA 8025 keuring woning (elektrische installaties). Holland Building Maintenance verzorgt NTA 8025 keuringen voor verschillende corporaties. Holland Building Maintenance is zowel ISO0991, BRL K14015 en VCA gecertificeerd.

De NTA 8025 keuring is een keuring op veiligheid, jij kunt altijd de standaard controles laten uitvoeren of zelf onderdelen samenstellen die eventueel van belang kunnen zijn. Als de NTA 8025 keuring is geweest dan krijg je een rapport met de verschillende gegevens waaronder de bevindingen en daarnaast ook de aanbevelingen. Na deze keuring krijgen de woningen die zijn goedgekeurd tevens een certificaat (KIWA certificaat) en daarmee kan de veiligheid worden gewaarborgd voor zowel de huurder als voor de verhuurder. Als jij kiest voor de NTA 8025 keuring dan weet jij in ieder geval dat veiligheid voor jou wordt gewaarborgd. 

Waar wordt specifiek naar gekeken bij deze keuring? 

Het is de vraag waar natuurlijk specifiek naar wordt gekeken als het gaat om de keuring van de elektrische installatie bij woningen. Er wordt onder meer gekeken door onafhankelijke inspecteurs naar de volgende elementen

  • Gasinstallaties
  • Elektrische installaties
  • Waterinstallaties
  • Brandveiligheid (zelf toe te voegen)
  • Politiekeurmerk Veilig Wonen

De inspecteurs zullen daarnaast ook situaties die onveilig zijn maar die niet op papier zijn vastgelegd meenemen. Na de NTA 8025 keuring weten jij en je partner dus of de woning volledig voldoet aan alle eisen en daarnaast ook of de woning de meest optimale en veilige leefsituatie biedt. Zoals aangegeven in het begin is het namelijk van groot belang dat jij je thuis en veilig voelt in je eigen woning. Denk maar eens aan andere landen, vooral derde wereld landen waar woningen niet veilig kunnen zijn omdat deze landen achter zijn als het gaat om ontwikkeling, huisvesting en infrastructuur. Als we ons koude kikkerlandje vergelijken met een dergelijk land kunnen we toch blij zijn dat hier wel veiligheid kan worden gegarandeerd. Kies daarom voor NTA8025.nl voor de keuring van de elektrische installatie.