Steeds meer organisaties kunnen niet meer achterblijven met e-facturatie. Met name doordat E-factureren Overheid eraan gaat komen. Bedrijven die zaken doen met overheidsinstanties zijn daarmee genoodzaakt de facturenadministratie hierop in te richten. Er zullen bedrijven zijn waarbij dit al mogelijk is, maar er zullen ook ondernemingen zijn die hun gehele systeem aan moeten passen op deze ontwikkeling. Zo zijn er nog steeds niet veel organisaties die hun facturen digitaal kunnen verwerken. Om veel redenen zijn ondernemingen overgegaan tot digitale facturatie, met name vanwege modernisatie. Daarnaast is het gewoonweg milieuvriendelijker. De e-facturatie is weer een stap verder. Hierbij wordt een factuur in een XML-format verstuurd, verwerkt en opgeslagen. Het E-Factureren Overheid zorgt dus voor een nog een modernere en digitale ontwikkeling. Het is een volledig automatische factuurverwerking waarbij de informatie met Object Character Recognition (OCR) software ingelezen kan worden. Veel administratiesystemen zijn hierop al gebouwd om dergelijke e-facturatie te maken. Mocht de ontwikkelingen voor E-Factureren Overheid toch nog wat verbeteringen vragen van het administratiesysteem van het bedrijf, begin hier dan snel aan. Hoewel het wellicht veel werk kost om dit tot stand te brengen, gaat het de organisatie op lange termijn tijd schelen. Zowel het verzenden als de verwerking van de facturen vraagt minder werk en dit maakt de processen alleen maar efficiënter.

E-factureren Overheid, een digitale administratie

Het E-Factureren Overheid vraagt organisaties over te stappen naar E-facturatie. De website icreativep2p.com biedt veel informatie hierover en ook advies over het implementeren van deze werkwijze. De transitie kan veel vragen voor een organisatie. Om ervoor te zorgen dat dit op de juiste manier wordt ingevoerd, is het in handen nemen van een specialist aangeraden. Zo kan een deskundige bekijken welk systeem het beste past in uw organisatie, indien voor E-Facturatie een nieuw systeem aangeschaft moet worden. Naast dat het E-Factureren Overheid mogelijk maakt, moet het ook kunnen werken met de applicaties waar de organisatie mee werkt. Hoewel het werken met een applicatie het meest efficiënt is, is het voor te stellen dat dit een te ingrijpende overgang en investering is. In dat geval kan het handiger zijn het huidige systeem aan te passen aan E-Facturatie of een systeem aan te schaffen die goed aan te sluiten is op de andere administraties. Waar het meest over wordt gesproken is een Purchase to Pay systeem, ook wel bekend als P2P. Hierbij wordt de elektronische informatie van de factuur ingelezen door geautomatiseerde business regels te laten werken. Dit zorgt ervoor dat bij E-Facturatie geen mensenwerk aan te pas hoeft te komen.

Een complete elektronische administratie

Het gaat niet om het versturen van de facturen alleen. Met E-Facturatie kan een volledige administratie digitaal op elkaar afgestemd zijn. Zeker met een P2P systeem. Door het E-Factureren Overheid kunnen bestellingen gekoppeld worden aan de digitale factuur. Overeenkomsten en afwijkingen worden met de juiste bestanden sneller gedetecteerd en vervolgens doorgestuurd. Indien een factuur niet correct is, dan kan het zelfs direct retour verzonden worden. Bij al deze processen hoeft geen persoon meer betrokken te worden. Hoewel E-Facturatie veel voordelen met zich meebrengt, vraagt het veel ontwikkeling en medewerking om dit tot stand te brengen. Vraag daarom een expert voor advies om ervoor te zorgen dit proces zo goed mogelijk in gang gezet wordt. Niet alleen de implementatie, maar ook het onderhoud vraagt aandacht. Zeker als bij het maken van facturen en bestellingen meerdere bedrijven betrokken zijn. Door E-Factureren Overheid zijn meerdere instanties genoodzaakt elektronisch factureren in hun administratie te verwerken. Wanneer dit eenmaal ingesteld is, wordt een facturatie systeem eenvoudiger, sneller en beter te controleren. Bezoek de website icreativep2p.com om erachter te komen hoe uw organisatie kan voldoen aan de eisen voor E-factureren Overheid.