Een lakse houding is prettig, want het zorgt ervoor dat je je geen zorgen maakt. Maar het is ook een houding die gebaseerd is op het idee dat onwetendheid leidt tot zaligheid. Als je immers niet weet dat je vele honderden euro’s teveel uitgeeft, dan heb je daar ook geen last van. Het is in die zin dan ook verstandig om nooit op je bankrekening te kijken. Want als je niet weet hoeveel je hebt, dan weet je ook niet hoe weinig je hebt. Dat is natuurlijk wel een beetje een risico, want daardoor kan het zomaar gebeuren dat je in de supermarkt wilt pinnen, maar geen geld meer op rekening hebt staan. Het is daarom toch af en toe verstandig om die onwetendheid even achter je te laten. Wellicht is het niet fijn om te beseffen dat je veel te veel geld uitgeeft, maar dat besef kan leiden tot een nieuw gevoel van zaligheid. Je kunt dit besef namelijk gebruiken om te gaan besparen. Als je dat eenmaal hebt gedaan, dan kun je je overgeven aan het besef dat je opeens veel minder geld uitgeeft en dus ook meer centen overhoudt voor andere, leukere, dingen. Denk bijvoorbeeld aan een extra vakantie waar je je helemaal kunt overgeven aan de zaligheid van de zon, de zee en het strand. Maar voor het zover is moet je dus gaan besparen. Nu hebben we het hier natuurlijk niet over een paar euro besparen door goedkopere boodschappen te kopen. Door energie te vergelijken, kun je namelijk vele honderden euro’s besparen én via energie vergelijken kun je ieder jaar zelfs geld verdienen. Als je weet wat je per jaar verbruikt aan gas en stroom, dan weet je ongeveer wat je kwijt bent aan energiekosten. Vervolgens kun je ieder jaar energie vergelijken. Op basis van jouw verbruik zie je welke leverancier het goedkoopste is. Elk jaar kun je dus in wezen besparen. Maar dat is niet het enige, want om klanten te werven gebruiken de verschillende leveranciers zogenaamde welkomstcadeaus in de vorm van (energievergelijking.nl):

  • Geld terug (cashback)
  • Korting
  • Welkomstcadeau (geld, laptop, spelcomputer, tablet)

Vaak krijg je het geld terug aan het einde van je jaarcontract. Maar soms krijg je het ook direct in het begin op je rekening. Als je een nieuwe laptop nodig hebt en je kunt ook van energieleverancier wisselen, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor Essent, want bij Essent krijg je een kortingsbon voor de MediaMarkt. Door hier juist wel weet van te hebben, kun je op slimme wijze besparen, geld verdienen en profiteren van kortingen. Door elk jaar energie te vergelijken, kun je dan ook elk jaar vele honderden euro’s verdienen en/of besparen.

Kom snel langs op energievergelijking.nl en ga energie vergelijken

Als je energie wilt vergelijken zodat jij kunt ontdekken hoeveel jij kunt besparen, kom dan vooral eens langs op energievergelijking.nl. Je kunt hier je adresgegevens invullen samen met de samenstelling van je huishouden en je geschatte verbruik. Als je net bent verhuist, dan kun je de schatting overnemen die de site al voor je heeft ingevuld. Vervolgens klik je verder en dan krijg je een overzicht te zien van alle energieleveranciers en de bijbehorende totale jaarlijkse kosten. De kortingen en dergelijke zijn al in deze jaarprijzen verwerkt. Maar je ziet per leverancier wel wat voor korting je krijgt, of je geld terug krijgt of dat het wordt verwerkt in de eindrekening.

Wees geen dief van je eigen portemonnee en ga energie vergelijken!

Natuurlijk is onwetendheid zalig, maar een volle(re) portemonnee is ook niet verkeerd. Wees dus slim en ga vandaag nog energie vergelijken.

Lees meer…