Wist jij dat alimentatie wijzigen mogelijk is? Vaak hebben mensen hier geen idee van en blijft de hoogte van het bedrag daardoor vele jaren gelijk, ook als dit misschien niet meer redelijk is. Het gaat immers vaak zo dat op het moment dat er gescheiden wordt, men dan kijkt naar het feit of de ene ex-partner een bepaald maandelijks bedrag zou moeten betalen aan de ander. Hierbij spelen verschillende factoren een rol, die de hoogte van dit maandelijkse bedrag betalen. Maar nadat dit eenmaal is vastgesteld, wordt er eigenlijk nooit meer gekeken of de alimentatie wijzigen een optie is. Dat is zonde, want de kans is groot dat er zich veranderingen in je leven voordoen die van invloed zijn op je financiële situatie. Hierdoor kan het zijn dat jij zomaar veel te veel betaalt en hoewel jij jouw ex hopelijk het beste gunt, is een grotere financiële steun natuurlijk niet nodig. Ook kan het zijn dat jij juist aan de ontvangende kant zit en eigenlijk te weinig krijgt. Ook dat is natuurlijk erg vervelend. Daarom is het echt raadzaam om toch af en toe eens na te gaan of de alimentatie wijzigen moet of dat deze nog op een juist niveau zit.

Reden voor alimentatie wijzigen

Wanneer kan de alimentatie wijzigen? Wat zijn redenen die hiervoor aangedragen kunnen worden? Eigenlijk spelen hierbij ook gewoon weer alle factoren een rol die van invloed zijn op jouw financiën. Het kan dan heel direct met financiën te maken hebben, zoals het vinden van een betere baan met hogere inkomsten of een substantiële verandering in de woonlasten die je hebt. Maar het kan ook indirect hiermee te maken hebben. Krijg jij bijvoorbeeld een serieuze nieuwe relatie, waarbij trouwen of samenwonen in het spel komt, dan heeft dat natuurlijk ook invloed op de middelen die jij hebt. Ook dat kan een reden zijn tot de hoogte van de alimentatie wijzigen. Ook de geboorte van een kind kan van invloed zijn. Dit zijn dus allemaal redenen om een wijziging aan te vragen. Daarnaast kan het ook nog zo zijn dat een van jullie beide bij de eerste vaststelling van de vergoeding onjuiste gegevens heeft doorgegeven. Dan is het dus niet op de juiste feiten gebaseerd en ook dat is niet correct. Ook daarvoor kun je een aanvraag tot alimentatie wijzigen doen.

Schakel professionals in

Nu is het natuurlijk zo dat jij niet zomaar zelf kunt bepalen dat de hoogte van de alimentatie wijzigen moet. Dit bedrag is immers tijdens de scheiding door een rechter vastgesteld en we kunnen niet zomaar rechterlijke uitspraken naast ons neer gaan leggen. Om een wijziging te bewerkstelligen, is het dus ook noodzakelijk om hier een rechterlijke uitspraak over te krijgen. Hoe pak je dit nu aan? Het is raadzaam om de volgende stappen te zetten:

  • je bezoekt alimentatie-wijzigen.nl en leest daar meer over dit onderwerp
  • als jij denkt dat alimentatie wijzigen een mogelijkheid is in jouw situatie, neem je contact op met de advocaten achter deze site van Meesters & Meer
  • de advocaat gaat met jou na of een wijziging haalbaar is
  • de zaak wordt voorgelegd aan een rechter
  • alimentatie-wijzigen.nl

Er zijn dus wel wat stappen die gezet moeten worden om ervoor te zorgen dat dit hele proces op de juiste manier verloopt en dat er een correct nieuw alimentatiebedrag uit naar voren komt. Maar gezien de verschillen die er mogelijk zijn, is het zeker raadzaam om bij grote levensveranderingen hier onderzoek naar te doen. Want niemand wil teveel betalen of te weinig ontvangen! Ga daarom bij grote veranderingen altijd na of als gevolg daarvan de alimentatie wijzigen moet!