Moet jij het wft basis examen afleggen? Dan is het natuurlijk verstandig om van te voren goed te leren en te oefenen met vragen die je kunt verwachten. Veel mensen die in de financiële wereld werkzaam zijn, zullen er aan moeten geloven, het afleggen van deze test. Het is bedoeld om aan te tonen dat jij voldoende kennis hebt over de Wet op het financieel toezicht. Gezien de problemen die zich in deze branche voor hebben gedaan, zeker geen overbodige luxe. Het wft basis examen maakt deel uit van het stelsel dat ingesteld is om toezicht te houden op financiële ondernemingen. Denk daarbij aan banken, maar ook aan bijvoorbeeld verzekeraars. Waar gewerkt wordt met geld, kunnen al snel problemen ontstaan en de overheid vindt het belangrijk om hier toezicht op te houden. Hiervoor is dus een aantal regelingen opgesteld, waaronder het moeten afleggen van een wft basis examen. Dit om te garanderen dat men in ieder geval een bepaalde basiskennis heeft over de wet op financieel toezicht. Men kan dan niet meer zeggen hier nooit van gehoord te hebben.

Oefenen voor wft basis examen

Wanneer moet jij nu het wft basis examen afleggen? Dit moet je doen als je als adviseur wilt werken in de financiële branche. Het diploma dat je hiermee behaalt, toont aan dat jij beschikt over een bepaalde mate van professionaliteit en deskundigheid. Natuurlijk is het belangrijk om je goed voor te bereiden op de test die jou afgenomen zal worden en een ieder doet dat weer op een andere manier. Sommigen lezen het liefst de nodige informatie verschillende keren door, anderen gaan aan de slag met het maken van uittreksels en notitiebriefjes met steekpunten. Weer anderen gaan het liefst alvast vragen oefenen die zij ook tijdens het wft basis examen voorgelegd kunnen krijgen. Door het maken van een oefentest, zie je precies waar je de fout in gaat, welke kennis jij nog onvoldoende in de vingers hebt. Op basis van het resultaat, kun jij dan nog weer gerichter aan het leren gaan, om die kennis bij te spijkeren die jij nog onvoldoende beheerst. Het maken van oefentoetsen is dan ook voor iedereen aan te raden tijdens het leerproces, dit geeft jou echt een goed inzicht in hoe ver jij met de stof bent die jij moet beheersen voor het wft basis examen.

Online oefenen

Wil jij je gedegen voorbereiden op het wft basis examen, dan doe je er goed aan om eens naar Oefentoets.com te gaan. Bij hen kun je terecht voor:

  • samenvattingen van de leerstof
  • oefenvragen per hoofdstuk
  • oefenexamens

De leerstof behelst een flink aantal pagina’s, als jij dit allemaal zelf goed door wilt nemen dan ben je hier heel wat uren aan kwijt. Tijd die jij lang niet altijd hebt. Om het jou wat gemakkelijker te maken, kun je op Oefentoets.com terecht voor een goede samenvatting van deze materie. Als je dit leert, dan zul je zeker de kennis in huis hebben die je nodig hebt voor het halen van het wft basis examen. Je kunt de samenvatting gebruiken ter vervanging van het lezen van alle stof, of je gebruikt het als handig leermiddel. Zij hebben op hun site ook diverse oefenvragen staan over ieder hoofdstuk van de lesstof, zodat je goed kunt achterhalen in welke onderwerpen jij al goed thuis bent en aan welke je nog meer aandacht zou moeten besteden. De oefenexamens geven jou een inzicht in hoe jij er in het geheel voor staat. Wil jij ook aan de slag met het oefenen voor het wft basis examen? Dan is Oefentoets.com dus de plek om dit te doen!

Lees meer…