eta-aanvragen - eta aanvragenGa jij binnenkort op vakantie naar Canada? Dan is het belangrijk om te weten dat je sinds 15 maart 2016 verplicht bent om een ETA aan te vragen voor Canada. Voor mensen met een Nederlands paspoort was dit bijvoorbeeld al voor landen zoals de Verenigde Staten verplicht, maar nu dus ook voor Canada. Als jij dus zonder problemen naar dit prachtige land op vakantie wilt gaan, moet je dus even de tijd nemen om het ETA aan te vragen. ETA staat voor Electronic Travel Authorization en is dus een elektronisch paspoort. Het ETA aanvragen is niet moeilijk, maar wel iets dat je zeker niet mag vergeten. Als je het niet aanvraagt, te laat aanvraagt of je krijgt geen toestemming om het land in te gaan, dan mag je dus het land niet in en heb je voo niets je vliegticket geboekt. Voorkom dit dus door minimaal vier weken van te voren jouw ETA aanvragen in orde te maken. Op de website eTA Canada vind je hier meer informatie over.

  • Kosten
  • Aanvragen
  • Handleiding
  • Geldigheid

Na het ETA aanvragen en de goedkeuring die je hopelijk snel krijgt, heb je voor vijf jaar lang, of totdat je huidige paspoort afloopt, toestemming om naar Canada te komen. Hier zitten uiteraard wel bepaalde voorwaarden aan. Zo mag je bijvoorbeeld niet werken op een ETA. Hiervoor moet je een ander soort visum aanvragen.

De kosten van het ETA aanvragen

Een ETA aanvragen om naar Canada te kunnen reizen is helemaal niet zo duur. Je betaalt hier slechts $ 7,- voor en dat is in vergelijking met veel andere landen heel goedkoop. Je betaalt voor de Verenigde Staten een stuk meer. Dit hoeft je dan ook absoluut niet tegen te houden om naar dit mooie land op vakantie te gaan. Je hoeft het daarnaast ook maar een keer in de vijf jaar aan te vragen, ook dit in tegenstelling tot veel andere landen. Bij het ETA aanvragen is het belangrijk dat je dit doet met het paspoort waarmee je ook naar Canada zult gaan reizen. Moet jouw paspoort voor die tijd vervangen worden? Wacht dan nog even met het ETA aanvragen. Anders zul je dit opnieuw moeten doen met je nieuwe paspoort. De Electronic Travel Authorization wordt namelijk gekoppeld aan het paspoortnummer en dit kun je niet zomaar wijzigen. Denk hier dus goed over na en vraag het elektronisch paspoort voor het juiste paspoortnummer aan. Besluit je minder dan vier weken van tevoren om naar Canada te gaan? Dan ben je te laat om een ETA aan te vragen. Gelukkig kun je dan nog wel een spoedvisum aanvragen bij de Canadese ambassade. Dit duurt enkele dagen. Dit is eventueel ook een oplossing als je geen toestemming hebt gekregen voor een ETA. Er wordt dan opnieuw naar jouw situatie gekeken.

ETA aanvragen en betalen

Bij veel instanties voor het aanvragen van een ETA kun je alleen met creditcard betalen. Bij het ETA aanvragen voor het prachtige Canada kun je dat ook met iDeal betalen. Daarnaast verzorgt de website eTA Canada ook een Nederlandstalige handleiding, wat het aanvragen van het ETA nog makkelijker maakt. De ETA aanvraag zelf is in het Engels, maar met de Nederlandse handleiding ernaast ben je er helemaal klaar voor. Je kunt vervolgens het toch al lage bedrag extra makkelijk betalen op de manier die jij gewend bent. Het is dus heel eenvoudig om te doen. Er is dus geen enkele reden om niet binnenkort een prachtig bezoek te brengen aan Canada. Het land heeft ontzettend veel te bieden!