Soms denken mensen als zij een mooie tuin zien, dat dit bij de eigenaren per ongeluk zo ontstaan is. Maar feit is dat er in de meeste gevallen een strak plan voor de tuininrichting aan ten grondslag ligt. Wil het er mooi uitzien, dan moet er immers met verschillende zaken rekening gehouden worden, het is niet simpelweg een kwestie van die planten uitkiezen die jij toevallig mooi vindt. Natuurlijk speelt mee welke vormen en kleuren jou aanspreken, maar het is ook van belang hoe ze bij elkaar passen. Welke planten combineren goed met elkaar? En dat niet alleen, voor een mooie tuininrichting is het ook belangrijk om rekening te houden met de hoogte die iedere plant kan bereiken. Sommige soorten blijven immers relatief laag bij de grond, terwijl andere flink de lucht in kunnen gaan. Om een mooi effect te bereiken, is het dus van belang met de groeihoogte rekening te houden, zodat je niet de hoogste soorten vooraan krijgt te staan en de laagste achteraan. Een ander punt om rekening mee te houden, is de bloeitijd van de diverse plantensoorten. Sommigen bloeien echt vele maanden, anderen juist alleen maar kort in het voorjaar, in de zomer of in het najaar. Houd jij hier geen rekening mee met je tuininrichting, dan kan het gebeuren dat alles tegelijkertijd bloeit en dat je vervolgens vele maanden hebt waarin er eigenlijk niet zo veel in de tuin gebeurt, waarin er geen fleurige bloemen meer te zien zijn.

Tuininrichting en vormen

Hierboven hebben we ons vooral gericht op de eigenschappen van plantensoorten die een rol kunnen spelen bij de tuininrichting, maar er is nog een punt waar je over na moet denken en dat zijn de vormen die jij in de tuin wilt hebben en de lijnen die er als het ware getrokken worden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor heel rechte paden en voor vierkante bloembedden, maar ook kronkelende paadjes zijn een mogelijkheid. Het is zelfs een optie om de tuininrichting zo te regelen dat het er eigenlijk uitziet alsof het allemaal heel wild en natuurlijk is. In feite zit daar juist vaak best een strak plan onder, om ervoor te zorgen dat de levendigheid zo goed mogelijk naar voren komt, zonder dat het er echt als een rommeltje uit gaat zien. Het bedenken van een mooie tuininrichting is dus nog niet zo heel eenvoudig, daar komt eigenlijk best heel veel bij kijken.

Beroepsgroen

Het is dan ook helemaal niet vreemd dat dit jou zelf niet lukt. Wil jij je echt goed bezig houden met de tuininrichting en er zelf voor zorgen dat dit er perfect naar wens uit komt te zien, dan kost dat je gewoon heel veel tijd. En laten we eerlijk zijn, die tijd heb je nu eenmaal vaak gewoon niet. Betekent dit dan automatisch dat jij geen mooi aangelegde tuin kunt hebben? Zeker niet, je kunt hiervoor namelijk de mensen van Beroepsgroen inhuren! Zij kunnen de tuininrichting voor jou verzorgen, waarbij zij rekening houden met:

  • de grootte van jouw perceel
  • de wensen die jij hebt wat betreft vormen en kleuren
  • de materialen die jij graag terug zou willen zien, zoals vlonders en straatwerk
  • het budget dat jij tot je beschikking hebt

Op basis van deze punten kunnen zij een plan voor jou maken en hiermee aan de slag gaan. Zo kan ook jouw tuin er prachtig uit komen te zien, wordt het echt een plek waar jij met volle teugen van kunt genieten! Wil jij ook kunnen genieten van mooie tuin bij je eigen huis? Laat de tuininrichting dan over aan de specialisten van Beroepsgroen!