Je kunt tegenwoordig vrijwel alles online regelen. Als je een afspraak moet maken bij de tandarts, dan ga je het internet op. Je hoeft dan vaak niet eens een persoonlijke email te sturen. Via een speciaal online platform kun je jezelf inplannen. Als je iets wilt kopen, of je nu een stel schoenen is of een boom, je regelt het online via de vele webwinkels. Wil je een boek lezen, maar kun je het boek nergens in de boekwinkel vinden? Dan lees je het boek gewoon online. Ook de verschillende organisaties zijn tegenwoordig online te bereiken. Je hoeft dus niet meer met de klantenservice te bellen. Dit kan natuurlijk wel indien je dit prettiger vindt of wanneer het een complexe situatie betreft, maar het hoeft dus niet. Via de chat kun je vaak in contact komen met de klantservice van verschillende organisaties, leveranciers en providers. Dat maakt het allemaal een stuk makkelijker, want jij kunt gewoon verder gaan met je bezigheden, terwijl je via de chat op antwoord wacht. Ook de Belastingdienst bereik je online. Het is niet meer nodig om altijd maar met de belastingtelefoon te bellen. Dit is alleen nodig als er problemen zijn die opgelost moeten worden. Maar voor alles wat je moet regelen kun je gewoon gebruik maken van Belastingdienst inloggen. Veel overheidsinstanties en zaken als DUO en studielink, kun je bereiken via de DigiD inloggegevens. Ook als je bijvoorbeeld je ziektekostenpremie wilt bekijken of een nota wilt inzien, dan kun je eenvoudig inloggen via DigiD. Als je bij de Belastingdienst wilt inloggen, dan heb je daar dus ook DigiD voor nodig. Het mooie aan dit systeem is dat je gewoon één DigiD account hebt waarmee je overal kunt inloggen. Alleen de mate van beveiliging verschilt per organisatie. Als je bij de Belastingdienst gaat inloggen, dan heb je vaak alleen een gebruikersnaam en  een wachtwoord nodig. Elders heb je soms ook nog een extra verificatie nodig in de vorm van een SMS. Als je bij de Belastingdienst gaat inloggen, dan kun je meteen ook van alles zelf regelen. Als je huur omhoog gaat bijvoorbeeld, dan gaat je huursubsidie ook omhoog. Maar als je niets doet, dan verandert er ook niets. Je moet dan via toeslagen.nl bij de Belastingdienst inloggen. Vervolgens kun je allerlei wijzigingen doorgeven. Zo kun je dus ook heel eenvoudig via DigiD bij Belastingdienst inloggen en je huurprijs aanpassen. Zodra je dit aanpast, dan zal je huursubsidie ook automatisch worden aangepast. Dat is wel zo handig, want voorheen moest je daar altijd van alles voor opsturen. Ook als je verhuist, dan kun je gemakkelijk even bij de Belastingdienst inloggen en je nieuwe adres doorgeven. Vaak gaat dit ook gepaard met een nieuwe huur en dus een lagere of hogere huursubsidie.

Waar vind ik meer informatie over Belastingdienst en inloggen?

Mocht je meer willen weten over bijvoorbeeld de voordelen als je bij de Belastingdienst gaat inloggen, dan kun je terecht op de website van belastingtelefoon.nl. Via deze site lees je van alles over de Belastingdienst en inloggen. Zo kun je inloggen op MijnBelastingdienst, maar ook op toeslagen.nl. Het is dan ook maar net wat je wilt regelen of welke gegevens je wilt bekijken. Daarvoor en voor andere informatie kom je naar de website van belastingtelefoon.nl

Ook het nummer van de Belastingdienst vind je terug op belastingtelefoon.nl

Wil je juist wel bellen, dan kun je ook op de site terecht voor het telefoonnummer waarmee je de Belastingdienst kunt bereiken. Verder kun je op de site terecht voor:

  • Loonbelasting
  • Omzetbelasting
  • Vermogensbelasting
  • Belastingadviseur