Mijn vriend en ik hebben een jaar of twee geleden een huis gekocht in Zoetermeer. Het is een heel mooi en uniek huis dat onder architectuur is gebouwd en van veel gemakken is voorzien. Het enige waar ik me aan stoorde was de keuken. Die was niet praktisch ingedeeld en we hebben aan twee kanten een aanrecht, waarvan één onder het raam in de keuken met de gootsteen en aan de andere kant een kookeiland waar gaspitten in verwerkt waren. Totaal onpraktisch, vooral voor ons, want we koken veel en krijgen regelmatig eters over de vloer, dus ik wilde ons keukenblad op maat laten aanpassen, zodat we de keuken helemaal naar wens opnieuw konden inrichten.

Cliemex zorgde voor een keukenblad op maat

Ik ben achter de computer gekropen en op zoek gegaan naar een keukenblad op maat. Ik vond het zonde om een heel nieuw keukenblad op maat te kopen, want de keuken is nog relatief nieuw en door de vorige bewoners vrij weinig gebruikt en goed onderhouden. Omdat we toch ook economisch moeten denken en we plannen hadden voor nieuwe apparatuur in de keuken, heb ik het keukenblad op maat laten maken door Cliemex. Op hun website cliemex.nl staat informatie vermeld over een soortgelijke situatie als de onze. Wij hadden op twee plekken een keukenblad op maat aan te passen en daarvoor ook een aantal wensen. Zo moest het keukenblad aangepast worden naar:

  • Een dubbele gootsteen, want één is echt niet genoeg
  • Een inductiekookplaat die groter is dan het gasstel dat erin zat
  • Een nieuwe kraan met quooker die bij de gootsteen geplaatst moest worden
  • Stroompunten die verwerkt zijn in het keukenblad

Cliemex is daarbij erg vakkundig te werk gegaan. We hebben natuurlijk eerst uitvoerig besproken welke wensen we hadden en besproken hoe groot we wilde dat met name de kookplaat en de dubbele gootsteen moest worden. Er is daarna grondig onderzoek gedaan naar de mogelijkheden. Het aanpassen van een keukenblad op maat leek mij een goed idee, maar mijn vriend, die wat technischer is dan ik, opperde al dat het allemaal ook wel moet passen met de kastjes eronder. Hij kwam ook met de slimme opmerking dat die leuke design afzuigkap die midden in de ruimte boven de gaspitten in het kookeiland hangt, na de aanpassingen nog steeds wel boven de nieuwe inductieplaat moet hangen. Anders heeft het geen zin natuurlijk; aldus zijn woorden. Hij laat dit soort dingen meestal aan mij over, maar stiekem was hij toch wel blij dat ik met Cliemex montage en onderhoud ook mensen had gevonden die echt verstand van zaken hadden. Uiteindelijk is hij overigens heel erg blijk met ons keukenblad op maat, hoor.

Vakmanschap en service

Na een afspraak gemaakt te hebben is een expert van Cliemex bij ons langs geweest om de situatie te bekijken. Alles is opgemeten en ik heb daarbij duidelijk aangegeven waar het keukenblad op maat moest worden aangepast. Ik kreeg goed advies en ik heb ook laten zien welke inductieplaat ik in gedachten had en welke gootsteen. Door de opmerking van mijn vriend had ik ‘m even zitten en was ik bang dat wat ik voor ogen had misschien niet mogelijk was, maar met een brede glimlach werd ik door de beste man van Cliemex gerustgesteld. Ik kreeg vervolgens een nette offerte thuis met prijzen waar ik niet van schrok en heb deze vrij snel akkoord gegeven, waarna we een afspraak hebben gemaakt voor de aanpassing. Ons keukenblad op maat is inmiddels af, op allebei de plekken in de keuken en we hebben er al erg veel plezier van gehad. Dit was voor ons de beste keuze.