Het hebben van een hond is erg leuk, maar een hond zorgt er wel voor dat op vakantie gaan lastig kan zijn. Een hond moet uitgelaten worden en kan dus niet twee weken voor zichzelf zorgen. Dat betekent dat de hond oppas nodig heeft of tijdelijk naar het asiel moet. Dit is altijd het geval als je met het vliegtuig op vakantie gaat en in tegenstelling tot ongeveer 20 of 30 jaar geleden, zijn vliegvakanties ongekend populair onder vrijwel alle lagen van de bevolking. Vroeger, dus 20 of 30 jaar geleden, waren vliegvakanties vooral populair onder de mensen die degelijke vakanties konden betalen. In die tijd had je nog niet tientallen zo niet honderden verschillende vliegmaatschappijen. Je kon vliegen met KLM en dat was het. Daardoor was er geen concurrentie en beleven de prijzen hoog. Veel Nederlanders uit de middenklasse en onderklasse bleven daarom in eigen land of gingen met de auto naar Duitsland of Frankrijk. Nu zijn de prijzen een stuk lager en is een vliegvakantie voor iedereen weggelegd. Voor 200 vlieg je 10 dagen naar Griekenland. En dat is nog niet eens alleen de vlucht. Ook de accommodatie zit bij deze prijs inbegrepen. Maar het nadeel van vliegvakanties is dus wel dat je niet met de hond op deze vakanties kunt gaan. Je kunt de hond in ieder geval niet meenemen en dat is uiteraard vervelend. Als er iemand thuis blijft die op de hond kan passen, dan hoef je niet met de hond op vakanties. Maar als dat niet zo is of als je de hond noodgedwongen naar een asiel moet sturen, dan kun je wellicht beter kiezen voor opties waarbij je met de hond op vakanties kunt gaan. Aangezien we vroeger ook vaak gewoon in Nederland of in de buurlanden op vakantie gingen en we dus ook met de hond op vakanties konden, is er geen reden waarom dat nu opeens niet meer kan. Het feit dat we met het vliegtuig kunnen betekent niet dat we ook met het vliegtuig moeten. Je kunt net zo goed kiezen voor parkvakanties in eigen land of in Duitsland en België. Tijdens dit soort parkvakanties kun je immers makkelijker met de hond op vakanties gaan. De hond kan gewoon mee in de auto als het niet al te ver rijden is. En eenmaal in het park, kan de hond gewoon lekker in de natuur met de familie mee. Dus dat is uiteraard verreweg de beste optie als je een hond hebt en geen oppas kunt vinden. Daarnaast is het ook maar net of je de hond aan een oppas wilt overlaten, want niet iedereen vindt dat een prettig idee. Ga daarom gewoon met de hond op vakanties in de verschillende parken in:

  • Nederland
  • België
  • Duitsland
  • Frankrijk

Met de hond op vakanties? Surf dan snel naar parkvakanties.be

Als je met de hond op vakanties wilt gaan, dan moet je wel weten waar je terecht kunt. Surf daarom vandaag nog naar parkvakanties.be. Hier vind je alle parken op een rijtje in alle bovengenoemde landen. Als je op zoek bent naar veel vertier voor de kinderen of juist een ontspannend weekendje weg met de partner en je hond, je vindt het allemaal op de website van parkvakanties.be.

Weet waar je terecht kunt

Dus als je bezig bent met het boeken van de volgende vakantie en wil je de hond graag meenemen, weet dan waar je terecht kunt. De site van parkvakanties.be is altijd bereikbaar, dus ook als je je gewoon aan het oriënteren bent, dan kun je altijd even een bezoekje brengen aan parkvakanties.be.