Onenigheden binnen het gezin hebben al snel hun uitwerking op alle gezinsleden. Een scheiding bijvoorbeeld, maar ook zaken als een partner die altijd aan het werk is of de vele zorgen voor een kind met een beperking kunnen tot grote frustraties in huis leiden. Dergelijke problemen zijn natuurlijk erg vervelend, maar gelukkig niet onoplosbaar. Met behulp van gezinstherapie in Dordrecht kun je de gevoelens van je partner of je kinderen leren begrijpen. Het begrijpen van elkaars emoties en standpunten vormt immers de sleutel tot het creëren van een betere situatie. Tijdens de gezinstherapie in Dordrecht denken jullie samen met een professionele therapeut na over een mogelijke oplossing.

Pak conflicten binnen het gezin aan tijdens gezinstherapie in Dordrecht

Aangezien de ouders degenen zijn die een gezin draaiende houden, zijn het vaak hun acties die doorwerking hebben op de kinderen. Wanneer zulke onenigheden te lang aanhouden kunnen de gevolgen voor de latere ontwikkeling voor de kinderen groot zijn. Er kunnen echter ook externe factoren zijn die een negatief stempel op de gezinssituatie drukken. Denk bijvoorbeeld aan ouders of schoonouders die zich te veel bemoeien met de opvoeding van je kinderen. Onenigheden binnen het gezin kunnen op tal van manieren tot stand komen. Soms is de oorzaak duidelijk; een echtscheiding of financiële problemen bijvoorbeeld leiden vaker wel dan niet tot heftige emoties. In andere gevallen zijn de oorzaken van een slechte omgang een stuk subtieler. Vaak weten de gezinsleden in deze situaties zelf ook niet waarom ze zo kortaf reageren of soms wat boos uit de hoek komen. Hoewel de signalen niet altijd even duidelijk zijn, zijn de volgende zaken vaak een teken dat het binnen het gezin niet lekker loopt:

  • Veel en vaak aan het werk zijn
  • Een onverschillige houding tegenover dingen die het gezin aangaan
  • Problemen met alcohol of drugs
  • Minimale communicatie

Gezinstherapie in Dordrecht kan in deze situaties uitkomst bieden. Tijdens een sessie gaat de therapeut samen met jullie op zoek naar de achterliggende oorzaak van de slechte communicatie of het vele overwerken. Wanneer het probleem inderdaad binnen de gezinssituatie ligt, wordt gekeken naar de patronen die de basis vormen van de slechte verstandhouding. Door je bewust te zijn van deze patronen en de rol die ieder gezinslid binnen deze patronen speelt, kun je tijdens gezinstherapie in Dordrecht samen werken aan het veranderen van deze schadelijke patronen.

Gezinstherapie en andere therapieën bij de Praktijk voor Psychotherapie

De Praktijk voor Psychotherapie kan je helpen wanneer je op zoek bent naar gezinstherapie in Dordrecht, maar biedt ook enkele andere therapieën aan. Heb je bijvoorbeeld geregeld ruzie met je partner, en komen jullie er maar niet achter wat er nou precies ten grondslag ligt aan deze onenigheid? Dan kun je bij de Praktijk voor Psychotherapie terecht voor relatietherapie. Deze praktijk staat echter ook mensen bij die moeite hebben met het verwerken van rouw, of die kampen met een ernstige verslaving. Je kunt ook bij de Praktijk voor Psychotherapie aankloppen wanneer je op zoek bent naar een goede life coach. Zo’n coach kan je helpen wanneer het niet goed gaat met je studie of op je werk, en je niet precies weet waarom. De coaches van de Praktijk voor Psychotherapie hebben ruime ervaring binnen verschillende bedrijfstakken, en kunnen je een geheel nieuwe blik op je situatie bieden. Op praktijkvoorpsychotherapie.nl vind je meer informatie over gezinstherapie in Dordrecht en de andere therapieën, en vind je de contactgegevens van de Praktijk voor Psychotherapie.