Een spreker heeft tijdens een evenement een zeer belangrijke taak. Er zijn er dan ook heel wat sprekers die voor bijvoorbeeld een congres te boeken zijn. Maar dat maakt het er voor de organisator allemaal niet makkelijker op. Daarom bestaat er gelukkig een bedrijf dat een hele belangrijke taak voor jou uit handen neemt. Persona Grata heeft namelijk al een prachtige selectie gemaakt met goede presentatoren. Een spreker is essentieel als er bijvoorbeeld een conferentie is georganiseerd. Maar om de juiste spreker op de juiste plek te zetten, dat is nog niet eens zo’n eenvoudige opgave. Dus daarom is het fijn dat een bureau daarbij kan helpen!

Keuze maken uit aanbod sprekers

Het is bij een congres goed om eerst een thema te kiezen, een rode draad. Als je helder voor ogen hebt wat het verhaal ongeveer moet inhouden, wat de boodschap moet zijn, dan kun je ook een gepaste spreker uitkiezen. Want de selectie van Persona Grata is zeer breed, dit betekent dat er voor veel thema’s wel een spreker te boeken is. Of het nu om iemand met veel kennis van zake, een ervaringsdeskundige of een onderzoeker gaat… Er is altijd wel iemand in de lange rij mensen te vinden die een prachtige bijdrage kan leveren aan jouw evenement. Natuurlijk zijn in dit lijstje niet alle sprekers van het land te vinden. Hoe mooi dat ook zo zijn, dat is een vrijwel onmogelijke taak. Maar het gaat hier wel om een lijst met veel grote namen met wie zij een rechtstreekse band hebben. Zo blijven de lijnen kort en kan er door middel van optimaal communiceren goede afspraken worden gemaakt. Want als je een keuze hebt gemaakt voor een bepaalde spreker, is het natuurlijk zaak om zo snel en goed mogelijk een afspraak te maken. De prijs is hierbij bijvoorbeeld een belangrijk onderdeel. Bijna niemand heeft een oneindig budget, dus het kan zeker geen kwaad om hier van tevoren goed over na te denken. Er staan prijzen genoemd bij de spreker op de site. Is dit niet het geval? Dan kun je informatie opvragen via de website en zo achter de prijs komen. Natuurlijk is ook de beschikbaarheid in de eerste fase van het maken van de afspraak zeer belangrijk. Ligt de datum al vast? Dan is het aan te raden om dit zo snel mogelijk te melden, zodat de spreker kan kijken of het mogelijk is om dit in te plannen. Op het gebied van de spreker worden nogal wat namen aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan Jan Mulder, een sportman, columnist en voetbalanalyticus. Of Femke Halsema, die we natuurlijk kennen uit de politiek en veel te vertellen heeft over onder meer duurzaamheid. Ook dichter en schrijver Jules Deelder heeft heel wat verhalen die hij graag met een publiek deelt. Of Susan Smit, die naast schrijfster ook presentatrice is. Maar naast al deze grote namen prijken er ook namen in het rijtje die misschien minder bekend in de oren klinken, maar hierdoor zeker niet minder interessant zijn. Op de site zijn korte biografieën te lezen van de spreker. Hierdoor krijg je een goed beeld van wat diegene in zijn of haar mars heeft. Stem dit goed af op de intentie van de bijeenkomst, en er zal ongetwijfeld een mooie match uit komen rollen. Heb je helemaal geen tijd om je in te lezen betreffende een spreker? Dan kun je ook gewoon contact opnemen, de mensen van Persona Grata helpen met alle liefde een spreker voor je uit te kiezen. Als je een beetje weet wat je wensen zijn, dan kunnen zij een goede match vinden die de conferentie zeker naar een hoger plan kan tillen. Of het nu om kunst, het milieu, politiek, wetenschap of economie gaat… Er is altijd wel iemand te vinden die een mooie bijdrage kan leveren!

Een goede spreker

Niet iedereen is een goede spreker. Deze moet namelijk een groot publiek kunnen aanspreken. Goed kunnen vertellen, hierbij de inhoud niet uit het oog verliezen. Een verhaal moet spannend zijn, en ook nog lekker lopen. Je moet mensen aan je weten te binden, en deze spanning vast weten te houden. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een dagvoorzitter in te huren. Deze zijn ook populair, en gaan meer in op de inhoud dan de sprekers. Dagvoorzitters leiden een debat, zijn gesprekleider, moderator. Dit betekent dat ze de nodige capaciteiten van een acteur in huis moeten hebben. Ook kun je een presentator inhuren, die niet alleen spreekt maar bijvoorbeeld een langdurend evenement met diverse activiteiten aan elkaar kan praten. Maar heb je er al eens aan gedacht om een intermezzo in te huren? Ook dit fenomeen wordt steeds meer geliefd, omdat dit stukje theater een evenement een goede boost kan geven. De inhoud staat natuurlijk altijd voorop, maar het is zeker goed om zo nu en dan even het ijs te breken. Alleen maar diepe inhoudelijke speeches achter elkaar, op een gegeven moment nemen mensen dan een verhaal niet meer op. Een luchtige vorm van pauze kan een publiek weer helemaal op scherp krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een komediant of een geluidskunstenaar voor de afwisseling. Maar ook bij de algemene organisatie van een congres kunt u bij Persona Grata hulp krijgen. Er komt namelijk nogal wat bij kijken, dus dan is het aan te raden om de hulp in te schakelen van een professional met de nodige ervaring.