Maandelijks worden duizenden huizen in Nederland te koop aangeboden. Er zijn veel mensen die het zonder makelaar proberen, maar uit onderzoeken is gebleken dat het verkopen van vastgoed met een vastgoedmakelaar een stuk makkelijker verloopt. De verkoop gaat niet alleen sneller, vaak wordt er ook meer geld geboden voor het huis. Aangezien er letterlijk duizenden makelaars in Nederland actief zijn met uiteenlopende tarieven en diensten, is het verstandig om de makelaars eerst te vergelijken voordat je een bepaalde makelaar kiest. Daarbij wordt veel gesproken over de makelaarscourtage. Enerzijds is dit logisch omdat het vaak de grootste kostenpost is bij het verkopen van een huis. Anderzijds zijn er veel andere dingen waarop gelet kan worden. De makelaarscourtage is bijvoorbeeld niet alleen een kostenpost. Het is ook een motivatie voor de makelaar om aan het werk te gaan en meer geld te verdienen met het verkopen van jouw huis. Daarnaast is het een standaardonderdeel van de kosten die een traditionele makelaar rekent, maar ook de internetmakelaars maken steeds vaker gebruik van een vorm van makelaarscourtage. Waarom? Omdat de consumenten zich beseffen dat de courtage ervoor zorgt dat de makelaar baat heeft bij een verkoop met een hoger bedrag, omdat de makelaar op die manier meer geld verdient aan de verkoop van het vastgoed. Zo slecht is de makelaarscourtage dus helemaal niet. Maar zijn er geen belangrijkere elementen bij het vergelijken?

Wat is belangrijk naast de makelaarscourtage?

Naast de makelaarscourtage kan er gekeken worden naar veel verschillende andere posten die stuk voor stuk een rol spelen bij het vergelijken van de makelaars. Zo zijn er de diensten die de makelaar aanbiedt, de successen in de omgeving waar het vastgoed verkocht moet worden, de klik met de makelaar zelf en natuurlijk de overige kosten. Want laten we eens eerlijk zijn: De makelaarscourtage en opstartkosten staan altijd keurig vermeld. Je weet precies waar je aan toe bent. Maar dat is niet het geval bij het lezen van de kleine lettertjes. Wanneer een makelaar intrekkingskosten rekent, of een exclusiviteitsclausule opstelt binnen het contract, dan teken je voor kosten die je van tevoren helemaal niet aan hebt zien komen. En die kosten maken een makelaar pas echt duur. Want eenmalige makelaarscourtage is prima te betalen, maar wanneer je tweemaal makelaarscourtage moet betalen omdat er een exclusiviteitscontract getekend is en deze niet nageleefd is, dan is de kans wel heel erg groot dat jouw huis ineens met een restschuld verkocht wordt omdat er twee makelaars betaald moeten worden. En dat zijn geen kleine bedragen waar het hierom gaat. Het zijn bedragen van duizenden euro’s.

Hoe vergelijk je makelaars?

Het is belangrijk dat je een goede keuze maakt wanneer je op zoek gaat naar een makelaar. Daarbij is de makelaarscourtage niet direct het meest relevant. Het is belangrijk om een duidelijk doel voor ogen te hebben. Wil je het huis zo snel mogelijk verkocht hebben, of wil je zoveel mogelijk geld krijgen voor het vastgoed? Hoeveel wil je zelf doen en welke elementen van het verkooptraject wil je zeker niet zelf doen omdat je er geen tijd voor hebt bijvoorbeeld? Aan de hand van jouw eigen eisen en wensen kun je een idee krijgen van wat je eigenlijk echt wilt. Wanneer je weet waar je naar op zoek bent, wordt het vervolgens vele malen makkelijker om een makelaar te vinden die past bij jouw vastgoed en jouw verkooptraject en dat maakt de kans op slagen direct een stuk groter. En laten we eerlijk zijn: wat is het belangrijkst? Een kort en succesvol verkooptraject of zo weinig mogelijk kosten zonder een huis te verkopen?

Lees meer…