U hebt mensen vast wel eens horen zeggen hoe eenvoudig het is om klik pvc te leggen. Maar is dit ook echt zo en hoe legt u klik pvc dan precies? Met de juiste werkwijze en wat extra handigheidjes is dit type vloer inderdaad zeer gemakkelijk en ook snel te leggen. We geven u hier daarom graag tips om uw nieuwe vloer op de juiste manier te kunnen leggen. Zelf leggen heeft zo zijn voordelen. U hebt alle vrijheid om de klus om uw andere bezigheden heen te plannen. Daarnaast kunt u de vloer precies zo leggen als u zelf wilt. Voordat u begint met uw nieuwe klik pvc vloer is het echter wel goed om te weten hoe u het best te werk kunt gaan. Met onze tips wordt de klus een eenvoudige en zelfs leuke bezigheid. Als u klik pvc eenmaal hebt leren kennen, wilt u niets anders meer. De vloeren zijn stijlvol, heel gemakkelijk te onderhouden en ook slijtvast. Leer hier de handige greepjes van het vak en wordt ook een ervaren vloerlegger. Een vloer leggen was nog nooit zo gemakkelijk als met klikvloeren. Iedereen kan klussen met dit type vloer.

Leg uw eigen vloer met klik pvc

Tijdens het werken met klik pvc zijn er enkele dingen waar u rekening mee moet houden. Allereerst is de ondergrond heel belangrijk. Gebruik indien nodig ook een egaliserende ondervloer, zodat u een mooi egale ondergrond hebt. Controleer verder altijd de tegels bij het openen van een nieuwe doos. Mocht er iets niet in orde zijn, dan kunt u nog gemakkelijk iets er aan doen. Kijk bij iedere strook of hij mooi aansluit op de andere stroken. Als een strook goed geplaatst is, schuift hij zo in de andere en beschadigt hij niet. Voor klik pvc zijn ook handige hulpmiddelen te gebruiken. Zo kunt u pinnetjes plaatsen bij muren om genoeg ruimte tussen muur en tegels te bewaren (tegen beschadiging). U kunt overgebleven stukjes ook gebruiken om stroken lichtjes aan te tikken met een hamer zodat alles precies in elkaar zit. Zo beschadigt u de gelegde onderdelen niet. Gebruik een klein stukje tegel dat u hebt afgesneden om op een gelegde strook te plaatsen (doe dit in tegenovergestelde richting zodat de ene gleuf in de andere haakt) en tik het stuk tegel lichtjes aan. Als de klik pvc goed gelegd is, valt de nieuwe tegel zo in de andere tegel. Zolang u rekening houdt met deze legmethodes kunt u uw pvc-vloer moeiteloos en snel leggen.

De nieuwe vloer afwerken en onderhouden

Wanneer u de stroken klik pvc hebt gelegd, blijven er bij hoekjes en bij de muren gleuven over. Dit is precies de bedoeling, omdat de vloer nog een beetje uit kan zetten. Er moet ruimte genoeg zijn, omdat de vloer anders kan gaan beschadigen. De gleuven kunt u stijlvol en eenvoudig wegwerken met plinten en andere sieronderdelen. Ook die kunt u verkrijgen bij de vloerenwinkel. Ze zijn in allerlei stijlen en kleuren te vinden, zodat ze bij iedere stijl en inrichting kunnen passen. Ook om bijvoorbeeld trappen kunt u mooie sierrandjes maken voor uw klik pvc vloer. Zo maakt u de vloer helemaal af. Tot slot zijn er ook nog speciale middelen om uw nieuwe vloer te onderhouden. Voor klik pvc zijn er schoonmaakmiddelen die uitermate geschikt zijn voor het vloertype. Onderhoud van pvc-vloeren is erg gemakkelijk en kost niet veel tijd, maar moet natuurlijk wel met regelmaat gebeuren. U kiest pvc omdat:

  • U het zelf eenvoudig kunt leggen
  • Onderhoud snel en makkelijk is
  • De vloeren erg stijlvol zijn dankzij de hoge kwaliteit materiaal
  • Lab21.nl