Een reddingsmes is niet per definitie een type mes. Het is eerder een verzamelterm voor een keur aan messen die u in diverse situaties kunt gebruiken om letterlijk uw leven mee te redden. Zo zijn er reddingsmessen om een touw mee door te snijden tijdens een bergbeklimming en is een reddingsmes onmisbaar als u gaat duiken, diep in zee of in de oceaan en verstrikt raakt in een net. Ook om uzelf te verdedigen in het wild kan een reddingsmes nuttig zijn ook al is het vanzelfsprekend voor u te hopen dat u nooit tegen een woest en wild dier komt te staan. Een reddingsmes is niet alleen maar te gebruiken in een noodsituatie. Het is een divers mes dat u ook kunt gebruiken tijdens het kamperen. Tot dusver hebben we het voornamelijk gehad over extreme situaties waarin u wel degelijk verzeild kunt raken. Terwijl u wellicht een veel groter gevaar loopt in de auto. Een autogordel is van levensbelang en kan op diverse manieren ervoor zorgen dat u erg veel lichamelijk letsel bespaard blijft tijdens een aanrijding of ander type auto-ongeluk. Maar het kan ook problemen geven na dat ongeluk. U bent gekanteld, in het water beland of de auto staat in vuur en vlam. Wat nu? Door de paniek krijgt u de gordel niet meer los en het kan ook zo zijn dat het systeem kapot is. Dankzij een reddingsmes kunt u de gordel snel kapotsnijden zodat u kunt ontsnappen. Klinkt u dat als muziek in de oren? Wij van knifestore.nl raden het u aan om altijd een dergelijk mes in de auto te hebben liggen. Berg het veilig op in uw auto, op een plek waar u altijd snel bij kunt en u merkt dat u stuk zelfverzekerder de weg op zult gaan.

U moet het nut van een reddingsmes niet onderschatten

Een ongeluk zit in een klein hoekje en dientengevolge is het beter om goed voorbereid op pad te gaan. Denk en werk preventief en proactief en heb daarom altijd een reddingsmes bij u:

  • In de auto, in de camper maar ook in uw boot is een reddingsmes van groot belang,
  • Maar ook tijdens een duiktocht, een lange wandeling of zelfs beklimming in de bergen,
  • En neem het mee op tijdens een vakantie.

Wij verkopen voornamelijk dergelijke messen voor in de auto. U kunt ze herkennen aan de felle kleuren, de stompe punt die u gebruikt om het autoglas mee kapot te slaan zodat u snel kunt ontsnappen en de autogordelsnijder. Kies het merk of type reddingsmes waar uw voorkeur naar uitgaat en log in op uw profiel. Hebt u nog geen account en wilt u dat liever niet aanmaken? Daar doen we beslist niet moeilijk over. Kijk ook nog even bij onze overige producten die waaronder vouwmessen, zakmessen en vaststaande messen. U kunt ook per merk op zoek gaan net als per toepassing zoals maritieme en outdoor toepassingen. Wilt u uw mes slijpen? Ook daar hebben we natuurlijk accessoires voor! Dus kies uw product uit en voeg het direct uit aan uw winkelmandje.

Een online bestelling plaatsen is een eitje

U betaalt uiteraard online en wel door gebruik te maken van iDEAL, uw credit card of andere digitale betaalmethode. Mocht u om advies verlegen zijn of meer willen weten over het veilig gebruik van deze uiterst scherpe messen dan kunt u ons bellen en mailen. Houd het product in ieder geval buiten het bereik van kinderen! Ten slotte kunt u ons volgen door u te abonneren op de gratis nieuwsbrief. Dan mist u geen enkele aanbieding meer.

Lees meer…