Weet jij wat het belangrijkste verschil is tussen gewoon en elektrisch roken? Het gebruik van e liquid in plaats van tabak! Natuurlijk is het ook zo dat je bij de elektrische variant, ook wel dampen genoemd, een apparaatje gebruikt dat op een accu werkt, maar de grootste gezondheidswinst zit in de vloeistof die er gebruikt wordt. Op het moment dat tabak verbrand wordt, komen er diverse schadelijke stoffen vrij. Stoffen die er van nature inzitten, maar sommige worden ook door fabrikanten toegevoegd. Bijvoorbeeld nicotine, om jou verslaafd te maken aan hun tabaksproduct. Bij e liquid heb je eigenlijk helemaal niet te maken met schadelijke stoffen en daardoor is het veel beter voor je om dit te gaan gebruiken. Hoe werkt dit? Je koopt het apparaatje, de zogenaamde e-sigaret, en je stopt daar de vloeistof in. Op het moment dat jij hem aanzet, wordt dit verwarmd en ontstaat er een damp. Vandaar dat er ook wel gesproken wordt over dampen in plaats van roken. Dit betekent dat je geen rook in je longen krijgt en dat is natuurlijk al een grote gezondheidswinst ten opzichte van tabakssigaretten. Bovendien zitten er dus ook geen andere schadelijke zaken in. Voor jouw gezondheid is het overstappen op het gebruik van e liquid dus echt een aanrader!

Meer voordelen e liquid

De gezondheidswinst is voor de meeste rokers de belangrijkste reden om over te stappen van tabak op e liquid. Zij willen graag gezonder leven, maar helemaal stoppen met roken lukt hen niet. Dan is dit dus een uitstekend alternatief! Maar er zijn meer redenen waarom je hiervoor zou kunnen kiezen. Zo is het bijvoorbeeld zeker een pluspunt dat het gebruik van een e liquid niet stinkt. Je kunt het hierdoor rustig in huis gebruiken, op een terras of zelfs in een restaurant, niemand die er overlast van zou kunnen ervaren. Daar komt nog eens bij dat deze vloeistoffen in veel meer varianten te krijgen zijn dan sigaretten. Je kunt niet alleen uit verschillende merken kiezen, maar je kunt ook bijvoorbeeld kiezen uit verschillende nicotinegehaltes. Waar je bij een gewone sigaret geen keus hebt, kun je bij de elektrische variant zelf bepalen of je nicotine binnen krijgt en zo ja, hoeveel. Op die manier krijg jij dus de controle over je nicotineverslaving. Door langzaam het gehalte af te bouwen, kun je misschien zelfs wel helemaal hier vanaf komen. Dat is dus ook zeker een groot voordeel van e liquid!

Diverse smaken

En dan is het ook nog zo dat je e liquid in heel veel verschillende smaken kunt krijgen. Je kunt dan denken aan:

  • verschillende tabaksmaken
  • diverse fruitsmaken
  • bloemensmaken
  • dranksmaken

Er zit dus heel wat meer variatie in en je kunt ook iedere keer weer voor een andere smaak kiezen. Dat betekent dus dat je een heel andere smaakbeleving kunt hebben en dat je ook echt op zoek kunt gaan naar jouw favoriete smaakvarianten. Ben jij overtuigd en wil je ook overstappen op dampen? Dan is het belangrijk om eerst een goede e-sigaret te kopen. Daarna kies je de e liquid uit, let er daarbij op dat je kiest voor een Europees of Amerikaans merk. Deze moeten namelijk aan strenge eisen voldoen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Aziatische merken, waar nog wel eens troep in wil zitten. Je wilt natuurlijk een veilige en prettige rookervaring hebben en dan is het dus van belang dat je een goed merk uitkiest. Wil jij zeker weten dat je een goede keus maakt, kies dan voor de producten die je kunt vinden in de E-liquidwinkel. Hier vind je namelijk enkel e liquid die aan de hoogste eisen voldoet en die je dus zeker veilig kunt gebruiken!