De dakpannen vervangen van jouw woning? Af en toe is dit gewoon even nodig! Natuurlijk is het niet een klus die je jaarlijks uit laat voeren en dit is ook helemaal niet nodig. Deze onderdelen van je woning zijn immers als het goed is wel van een dusdanige kwaliteit dat ze lange tijd goed blijven. En dat is ook van belang, je dak vormt immers een belangrijk onderdeel van je huis en als dit niet meer goed is, dan is het ook inderdaad zaak dat je de dakpannen vervangen laat. Je dak is immers een belangrijke beschermer tegen wind en regen, het houdt je binnen warm en droog. Lekkage zorgt dan ook al snel voor vervelende problemen. Niet alleen vanwege de plassen water die er in je woning kunnen komen te staan, maar ook vanwege de aantasting van andere zaken in je huis. Loopt het regenwater langs de dakbalken, dan zullen deze steeds nat zijn en daardoor langzamerhand gaan rotten. Loopt het langs de muren, dan blijven de stenen nat en kunnen hier schimmels op ontstaan. Dat zorgt dan weer voor een vervelend en ongezond binnenklimaat. Er kan een te hoge luchtvochtigheid ontstaan, wat je meubels bijvoorbeeld aan kan tasten. Als jouw dakbedekking niet meer in goede staat verkeert, dan is de dakpannen vervangen dus echt een logische stap om te zetten.

Wanneer dakpannen vervangen?

Wat zijn nu de momenten waarop jij je dakpannen vervangen moet laten? Dat is helemaal afhankelijk van de staat van jouw dak en het is dan ook verstandig om dit goed in het oog te houden. Op het moment dat jij last krijgt van lekkage, kan dit natuurlijk reden zijn om voor vervanging te kiezen, maar soms is reparatie dan ook nog gewoon mogelijk. Het is dus echt afhankelijk van de staat van de specifieke daken of en wanneer dakpannen vervangen noodzakelijk is. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren op het moment dat:

  • de pannen poreus zijn geworden of stuk zijn gegaan
  • er nieuwe dakisolatie aangebracht wordt, waarbij de huidige pannen niet meer passen
  • het dak zo vies is dat het niet meer schoon te krijgen is

Er zijn dus verschillende redenen waarom je over kunt gaan tot de dakpannen vervangen. Houd in ieder geval altijd goed in de gaten of dit moment is aangekomen, want zoals hierboven al aangegeven kunnen zwakheden in dit deel van jouw woning voor grote problemen zorgen.

Laat het controleren

Vraag jij je af of jij je dakpannen vervangen moet? Laat dit dan eens controleren door een erkend bedrijf. Een onderneming als Op en Top Dakdekkersbedrijf kan jaarlijks een controle bij jouw woning uitvoeren om zo na te gaan of de pannen nog in goede staat verkeren. Ook kunnen zij op dat moment het nodige onderhoud uitvoeren, om er zo voor te zorgen dat alles ook in een goede staat blijft. Komen zij tot de conclusie dat de dakbedekking er te slecht aan toe is, dat het te oud is of niet meer goed gerepareerd kan worden, dan kunnen zij ook de dakpannen vervangen. Hierbij kan ervoor gekozen worden om een deel te vervangen, maar ook kan er voor een volledige dakrenovatie worden gekozen. Zij zullen dit altijd in overleg met jou doen, klanttevredenheid is voor hen namelijk heel belangrijk. Op hun website OpEnTopDakdekkersbedrijf.nl vind je een overzicht van alle diensten die zij als dakdekker kunnen leveren, van controle en onderhoud tot reparatie en renovatie. Daar kun je ook meteen een offerte aanvragen of een afspraak met hen maken. Met andere woorden, vraag jij je af of dakpannen vervangen noodzakelijk is bij jou? Schakel dan dit bedrijf in en je weet zeker dat jouw dak in goede staat blijft!